MNOGI VOZAČI U BEOGRADU SU OVO JEDVA ČEKALI: Evo kako će se od sada naplaćivati parking!

 

Od 15. oktobra vozači u Beogradu više neće morati da obilaze garaže kako bi našli mesto za parkiranje jer će putem nove aplikacije koju uvodi "Parking servis" moći u svakom trenutku da provere u kojoj garaži ima mesta.

Pored toga, aplikacija nudi i mogućnost plaćanja parkinga po minutu, što do sada nije bilo moguće, što će naročito odgovarati ljudima koji parkiraju automobil nakratko.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, "Parking servis" uvodi tri novine u radu koje će građanima omogućiti veći komfor prilikom korišćenja beogradskih garaža i parkirališta.

- Aplikacija je namenjena svim smart telefonima i korisnicima će omogućiti plaćanje parkinga, ali i proveru broja slobodnih mesta u garažama širom Beograda. Biće omogućeno i plaćanje po minutu, što do sada nije bio slučaj. Proces će biti veoma jednostavan, a postojaće i mogućnost za kupovinu dnevne karte - izjavio je Vesić.

On je dodao da se od 5. decembra uvodi i parking-pas kartica, dok će pripejd kartica startovati 15. januara.

- Parking-pas kartica će korisnicima omogućiti neograničen broj ulazaka i izlazaka iz garaže u okviru zakupljenog vremenskog perioda. Biće omogućeno da se parking-pas kartica kupi na 24 sata, tri ili sedam dana i važiće u svim garažama i parkiralištima. Pripejd kartica omogućiće korisnicima da je dopunjavaju određenim iznosom i da je koriste sve dok na kartici postoji dovoljan iznos - pojasnio je Vesić.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost