14°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Alo.rs

"ZEMUNCI" UPUTILI MOLBU ZA ODLAZAK NA MAJČIN GROB: Žele da izađu na kratko iz "Zabele"

Članovi zemunskog klana, braća Miloš (40) i Aleksandar (44) Simović podneli su molbu upravi požarevačkog zatvora da obiđu grob svoje majke Milanke Simović (64), koja je 29. jula umrla od korone!

Kako saznaje alo.rs, oni zbog iznenadne smrti majke nisu imali vremena da traže dozvolu za odlazak na njenu sahranu, ali su zatražili da nakratko napuste požarevačku „Zabelu”, u kojoj izdržavaju kazne, i odu do porodične grobnice na Novom bežanijskom groblju, da joj zapale sveće.

Milanka Simović dobila je iznenada povišenu temperaturu, a posle testiranja je potvrđeno da je zaražena koronavirusom i smeštena je na lečenje u Zemunsku bolnicu. Stanje joj se naglo pogoršalo i odmah je priključena na respirator. Međutim, preminula je posle svega dva dana na respiratoru! Sahranjena je 1. avgusta na Novom bežanijskom groblju u porodičnoj grobnici u kojoj počiva njen suprug Ilija (58)

 - Miloš i Aleksandar po zakonu imaju pravo da traže dozvolu da izađu iz „Zabele” u kojoj izdržavaju kazne i obiđu majčin grob. Da li će im to biti dozvoljeno, još nije poznato. Nadamo se da će nadležni uslišiti njihovu molbu jer su i ranije pojedini zatvorenici dobijali dozvole da prisustvuju sahrani svojih roditelja - kaže naš izvor blizak ovom zatvoru.

SAZNAJTE JOŠ

STRAŠNO JE: Oglasila se Sanja Doležal povodom smrti Rajka Dujmića!

SAOPŠTENJE PUTEVA SRBIJE: Izmena režima saobraćaja zbog radova!

U toku snimanje onlajn nastave za narednu školsku godinu

Aleksandra je tužna vest zatekla u sedmom paviljonu „Zabele”, gde kaznu izdržavaju najrizičniji zatvorenici, dok se Miloš nalazi u najstrožem delu „Zabele”, zvanom srpski „Alkatraz”. Aleksandar je osuđen na 35 godina zbog učešća u ubistvu Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka, dok je Miloš zbog učešća u ubistvu premijera, drugih ubistava i otmica sa zemunskim klanom osuđen na 40 godina.

- „Alkatraz” se nalazi na mestu gde je ranije bio šesti paviljon. Sedmi paviljon i „Alkatraz” deli samo jedna kapija. Između je napravljen zid da bi sedmi paviljon bio izolovan. Po sobama u sedmom paviljonu borave uglavnom po tri osuđenika. Jako je skučeno, kreveti su na sprat, naslonjeni su na zid, sto i stolice su fiksirani, dok je WC odvojen samo daskom od oko metar i po! Toliko je usko da jedan mora da se popne na krevet dok dvojica jedu, jer nema dovoljno prostora za trojicu!

Najgore je što taj treći iz tog položaja gleda direktno u WC-šolju! Dok je jedan od robijaša u toaletu, cimeri mu uvek vide glavu, koja viri iznad pregrade od daske i čuju šta radi! - otkriva bivši osuđenik ovog zatvora i dodaje da je smeštaj u „Alkatrazu” neuporedivo bolji.

 Tamo je u svakoj sobi po jedan osuđenik. Svi imaju TV na zidu, udobne krevete i tuš-kabinu s vratima! U sedmom paviljonu imaju TV samo ako im porodica donese ili im ostavi neki zatvorenik koji izlazi na slobodu. Nema lekara niti ambulante kao u „Pentagonu” u Padinskoj Skeli. U „Zabeli” doktor ide po sobama, a stari robijaši pamte bivšeg načelnika, poznatog po nadimku Ludi Dača, koji je za svaku boljku, bilo da je zubobolja ili glavobolja, nudio „trodon”! Za to što Miloš odbija hranu zbog smrti majke tamo niko ne haje! Pravilo je samo da napiše izjavu ako štrajkuje glađu i navede razlog zbog čega odbija hranu, i to je to! - kaže naš sagovornik i navodi da „zemunci” treba da budu srećni što su osuđeni po starom zakonu jer bi po novom za sva ubistava i otmice sa zemunskim klanom dobili doživotnu robiju!

Krali automobile za Šiptara, pa izgubili kompas!

Braća Simović su, prema rečima „zemunca” iz stare garde koji je robijao u „Zabeli”, bili klinci kada su počeli da rade za zemunski klan.

- Krali su automobile, a Dušanu Spasojeviću Šiptaru su pre ulaska u zemunski klan prodali pet-šest kradenih vozila. Kad je video da hoće da rade, uzeo ih je kod sebe. Klinci su posle toga ušli u nenormalne pare i izgubili su kompas! Posle prvog ubistva došlo je drugo, treće... Dok su to radili, ponašali su se kao da idu u firmu, na posao! - kaže „zemunac”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar