30°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Tanjug

KOVID19 U JABLANIČKOM OKRUGU Čekaju se rezultati za 549 osoba

Prema poslednjim podacima, u Jablaničkom okrugu, od 16 testiranih uzoraka 10 je pozitivno na virus korona, a čekaju se rezultati za još 549 uzoraka, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac. Od 10 novozaraženih šest je iz Leskovca, troje iz Lebana i jedna osoba iz Vlasotinca.

Kako kažu u Z ZJZ od 10 zaraženih petoro je zaposlenih osoba, a virus korona registrovan je i kod četiri penzionera i jedna nezaposlena.


PANDEMIJA NA JUGU

  1. Leskovac 820
  2. Vlasotince 120
  3. Lebane 60
  4. Bojnik 28
  5. Medveđa 22

                                            Ukupno 1.050 osoba


U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjcki okrug, povećan je i broj pacijenata na lečenju i trenutno ih je 130. U poslednja 24 časa bilo je pet prijema i šest otpusta sa lečenja, a jedna osoba je sa teškim simptomima upućena na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu.

Nažalost, u Leskovcu je zabaležen još jedan smrtni slučaj, a u pitanju je pacijent rođen 1934. godine koji je imao pridružene bolesti. S obzirom da za njega još uvek nije stigao rezultat testa na Covid 19, još se ne može sa sigurnošću reći da je preminuo usled posledica izazvanih virusom korona. Ali, kako navode u bolnici, bio je na lečenju u kovid bolnici sa obostranom upalom pluća.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti