28°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

ĆIRILICA POKREĆE NOVA PITANJA! NE TREBA NAM NATO, SRBIJA JE CIVILIZACIJSKO SREDIŠTE REGIONA!

- Ovaj haos u koji je upala Amerika neće tako brzo završiti. Izgubili su Tursku, svoj velikog saveznika. Crna Gora je velika nevolja kad je na nečijem budžetu. Amerikanci su izgubili moć kažnjavanja kada smo mi u pitanju. Dobro je što smo u dobrim odnosima sa Kinom i Rusijom i dobro je što nismo žurili u NATO pakt. NATO pakt više ne može ništa da nam ponudi. Svet više nije tako atlantnocentričan, ne moraju više evropske i atlantske integracije zajedno, istakao je istoričar Marković.

- Zašto smo mi tako fiksirani za teritorijalnost? Ta kosovska država i nije neka država, to je prosto bez veze. Zar ne možemo mi da razvijamo srpske sredine na Kosovu tako da budu deo našeg društva, da budemo tako snažni da se albancima ne isplati da se kače sa nama. Albanske sredine imaju nezaposlenost na afričkom nivou, nastavio je istoričar Marković.

- Moramo pokazati da je Srbija civlizacijsko središte ovog regiona! - nadovezao se istoričar Marković na opasku domaćina Marića da su Albanci išli u srpske sredine da se leče ili testiraju na koronu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar