28°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Kurir.rs

KLINIČKI CENATR SRBIJE SE VRAĆA REDOVNOM RADU: Na pulmologiji nema više nijednog kovid obolelog

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže da se centar polako vraća redovnom radu, jer epidemija korona virusa polako jenjava, kao i da u Klinici za pulmologiju više nema nijednog obolelog od kovida 19.

- Što se tiče Infektivne klinike, i tu se značajno smirila situacija. Iz dana u dan imamo sve manje pacijenata u prijemno-trijažnoj ambulanti. Što se tiče odeljenja, imamo 62 pacijenta od kojih je samo 32 pozitivno na koronavirus. Imamo nešto pacijenata na intenzivnoj nezi i pet pacijenata na respiratoru, ali oni su prevedeni iz KBC Zvezdara u procesu njihovog izlaska iz kovid sistema -  rekao je Ašanin za medije

Kaže da je u petak i subotu rađena detaljna dezinfekcija cele Klinike za plućne bolesti, a u toku su testiranja zaposlenih.

OVO MORATE ZNATI

KOMŠIJE ZORANOVIH RODITELJA ŠOKIRANE: Znam tog doktora i on je dobar dečko

I CARINA OSTALA NEMA PRED OVIM PRIZOROM: Ovoliku količinu para niko nije očekivao kod bračnog para

JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA NASTRADALOG MLADIĆA: Majka ga ostavila kao bebu, a sada poginuo u stravičnoj nesreći

DAČIĆ NAKON ŠTO JE PRIŠTINA ZABRANILA UVOZ ROBE BEZ NATPISA "REPUBLIKA KOSOVO": "Dijalog na respiratoru"

EKSKLUZIVNO STIV HANKE GOVORIO O AKTUELNOJ SITUACIJI: "Srbija je OPSEDNUTA POLITIKOM I ZATO NE IDE NIKUDA"

PREMIJERKA JE JUČE POSETILA RODNU BABUŠNICU: Ovo je majka Ane Brnabić (FOTO)

OD SREDINE DANA POTOP U SRBIJI: Danas ne izlazite napolje ako ne morate

PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO NACIJI EMOTIVNOM OBJAVOM: "Za nas neuspeh ne postoji kao opcija"

- Odmah po dobijanju rezultata, ocekujemo da ce vec sredinom nedelje klinika početi normalno da radi -  navodi Ašanin. Istice da je Klinički centar Srbije uspeo da bude uspešan na dva koloseka.

- S jedne strane, nismo se štedeli u davanju kadrova i u svakoj podršci svim novootvorenim kovid bolnicama u Beogradu i Srbiji. Gotovo 200 medicinskih sestara i 100 lekara je radilo u drugim zdravstvenim ustanovama. I pored toga, održali smo rad u dijagnostičkom centru. Naše su dnevne bolnice radile - naglašava Ašanin.

Navodi da je Infektivna klinika imala ogroman teret trijaže i dijagnostike pacijenata, pa je tamo pregledano oko 8.000 pacijenata, 800 je klinicki lečeno, otpušteno je oko 700 pacijenata. Klinički centar Srbije se polako vraća u redovan režim, ali neće odmah moći da radi u punom kapacitetu.

- Nerealno je i vrlo opasno očekivati da možemo odmah da radimo u punom režimu. Imamo plan koji se polako ostvaruje u fazama. Lečiće se hitni pacijenti, oni koji su neodložni, oni gde bi odlaganje intervencije bilo rizik za pogoranje stanja -  napominje Ašanin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar