19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

LEPA VEST: Muzej Nikole Tesle biće ponovo otvoren od 2. juna!

Muzej Nikole Tesle biće ponovo otvoren za posetioce od 2. juna 2020. godine. Muzej otvara vrata posetiocima svim danima osim ponedeljka, u periodu od 10 do 16 časova. Stručna vođenja kroz izložbenu postavku biće organizovana na srpskom jeziku, utorkom, četvrtkom i subotom u 12 i 14 časova. Cena ulaznice iznosiće 250 dinara, a za decu predškolskog uzrasta ulaz je besplatan. Grupni obilasci organizovaće se uz prethodnu najavu putem elektronske pošte info@tesla-museum.org i telefona 011/2433886.

Zbog mera koje su na snazi u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti Кovid-19, posetioci će moći da obiđu izložbenu postavku uz poštovanje mera fizičke distance i nošenje zaštitnih maski.

Tokom radnog vremena, u Muzeju Nikole Tesle projektovaće se film koji hronološki prikazuje Teslin život, od rođenja 1856. godine u Smiljanu, preko godina školovanja provedenih u Evropi i prvih zaposlenja i izuma, do odlaska u SAD i najplodnijeg perioda Teslinog rada čiji je rezultat veliki broj izuma, novih tehničkih rešenja formulisanih i zaštićenih kroz preko 300 registrovanih patenata.

OBAVEZNO PROČITAJTE

ON JE PONOS SRBIJE Novaku Đokoviću uručena velika povelja (GALERIJA)

BRUCOŠI OVO MORATE ZNATI: Samo za polaganje prijemnog do 9.000, najskuplja školarina 243.500 dinara

DVA KLIKA DO PRIJAVE: Preko e-uprave za jedan dan prvake za dolazak u škole prijavilo 15.000 RODITELJA

PRIPREMNO ROČIŠTE PRED VIŠIM SUDOM U NIŠU: Malčanski berberin danas iza zatvorenih vrata o krivici

VEST KOJA ĆE OBRADOVATI MATURANTE: Matursko veče uz određena pravila

Na stalnoj postavci muzeja izloženi su lični predmeti koje je naučnik svakodnevno koristio, instrumenti iz njegovih laboratorija, kao i urna sa Teslinim posmrtnim pepelom koja se sa posebnim pijetetom čuva u Muzeju od 1957. godine. Podatke o Teslinom životu i ključne oblasti Teslinog naučnog rada ilustruje veliki broj fotografija i dokumenata iz Tesline zaostavštine koji se danas čuvaju u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu.

Izložbena postavka prikazuje i Tesline izume sa kraja 19. i početka 20. veka koji zahvaljujući svojoj jednostavnosti i univerzalnosti i danas u primeni i deo su okruženja savremenog čoveka. Atraktivnosti posete Muzeju naročito doprinosi i demonstracija rada modela Teslinih najznačajnijih izuma, a naročito visokonaponskog transformatora u kojoj tokom stručnih vođenja mogu da učestvuju i posetioci Muzeja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar