19°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Tanjug

PRODUŽENO PRAVO NA VANTELESNU OPLODNU ZBOG VANREDNOG STANJA

Nijednom osiguranom licu, zbog prethodnog perioda izazvanog vanrednim stanjem, neće biti uskraćeno pravo na vantelesnu oplodnju, izjavila je jutros Ivana Đunisijević iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ona je kazala da se nastavljaju važne procedure o trošku države, kao što je pravo na vantelesnu oplodnju, koje imaju sve žene, osiguranici, do svoje navršene 42. godine.

- Svaka žena koja je navršila 42 godine života za vreme vanrednog stanja i 30 dana nakon vanrednog stanja, može da aplicira sa svojim partnerom na lekarsku komisiju radi vantelesne oplodnje - navela je Đunisijević za medije.

PROČITAJTE I OVO

PONIŽENJE! NOVA MERA LJUBAVI: Ako ne nađete partnera, vi spadate u invalide

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Hrvati zabranili Srbima ulazak u zemlju

SAVO MILOŠEVIĆ O ŠAMARANJU OD STRANE GROBARA: Evo šta je rekao! (VIDEO)

TIJANA AJFON I NJENA CIFRA Evo kako je ugovarala poslove, prepiska izašla na videlo!

Nakon što žena dobije potvrdu o ispunjenju uslova za uključivanje u postupak na lekarskoj komisiji, čija je važnost 12 meseci, ustanova je u tom periodu dužna da započne sa postupkom vantelesne oplodnje ili da te žene isključi iz postupka.

- Novim uputstvom važnost potvrda koje su izdate u periodu 1.mart - 31.decembar prošle, 2019. godine, sada je produžena za još šest meseci. Znači, ukupno 18 meseci - istakla je Đunisijević.

Prema njenim rečima, 1.000 osiguranih lica bilo je upućeno na postupak vantelesne oplodnje do početka vanrednog stanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar