14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

DOMAĆI POLITIČARI I ISHRANA PROTIV KORONE: Ko je udario medom, a ko slaninom na virus?

Strah od korone nije zaobišao ni naše političare.

Strah od koronavirusa i želja da se od zaraze zaštite učinila je da naši političari počnu na raznorazne načine da podižu imunitet. Oni su nam otkrili neke svoje trikove ujedno dajući i savete građanima.

Koliko se lider Nove Srbije Velimir Ilić uplašio koronavirusa saznali smo svi pre nekoliko dana kada je završio u bolnici nakon što je pojeo preveliku količinu domaćeg meda, ali i propolisa. Njegov postupak nasmejao je mnoge, a ni on nije odoleo da se našali na svoj račun na društvenim mrežama.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sve ove dane provodi radno, ali nam je otkrio da se trudi da redovno unosi vitamine u svoj organizam.

Njegov kolega iz Vlade, ministar za rad Zoran Đorđević namerava da se što zdravije hrani.

UDARIO KURTI NA GRENELA: NIKAD NISAM REKAO DA ĆU UKINUTI TAKSE BEZ RECIPROCITETA!

- Ali to nije ništa neuobičajeno za mene, uvek unosim zdrave namirnice. Takođe, tu je fizička aktivnost, sa sinom u kući vežbam veslanje. Kada je reč o higijeni, poštujem sve preporuke Ministarstva zdravlja i svima savetujem da se pridržavaju njihovih saveta i preventivnih mera - navodi Đorđević.

Potpredsednica Skupštine iz redova SRS-a Vjerica Radeta pojačala je unos južnog voća ovih dana.

- Pre svega savetujem građanima da ostanu kod kuće i da izlaze samo kad moraju. A što se imuniteta tiče, ne radim ništa panično. Pijem limunadu bez šećera, čaj sa đumbirom. Mandarine, jabuke, narandže, možda malo više nego uobičajeno - kaže Radeta.

Poslanik Marijan Rističević priznaje da on „od vitamina preferira slaninu i kobasice“.

- Poslanički imunitet nam sada ništa ne znači, tu vrstu imuniteta virus skida, a i ovaj zdravstveni je poprilično na klimavim nogama. Lično jedem slaninu i kobasice i tako jačam organizam, ali ne znam koliko išta pomaže. Sada padaju i atomske sile, a ne naši imuniteti. Kada sam pričao da je ovaj mali virus kao mala zmija koja obara najvećeg bika, niko mi nije verovao. Najvažnije je da u ovom momentu budemo disciplinovani, samo nas čelična disciplina može spasti – uveren je Rističević. 

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ali i lekar, navodi da je najvažnija stvar za jačanje imuniteta dobar san.

- Znači, lepo se ispavajte, čitajte Čehova, izbegavajte susrete i još važnije izbegavajte idiote koji šire paniku sa društvenih mreža i pojedinih medija - savetuje Krstić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti