13°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

STARTUJE PILOT PROJEKAT: Od jeseni osnovci dobijaju novi predmet

Predvideno je da se od jeseni kroz pilot projekte u Novom Sadu, Subotici, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Užicu, atletika radi sa školskom decom od prvog do cetvrtog razreda.

Atletski savez Srbije (ASS), Ministarstvo prosvete i Srpski savez profesora fizickog vaspitanja i sporta potpisali su juce sporazum na osnovu kojeg se atletika, kao bazicni sport, vraca u osnovne škole.

KOKOŠKOV USPEŠNO DEBITOVAO NA KLUPI SRBIJE: Orlovi razbili Fince u prepunoj dvorani

Protokolom, koji su potpisali predsednik ASS Veselin Jevrosimovic, ministar prosvete Mladen Šarcevic i profesor Milan Stošic, predvideno je da se od jeseni kroz pilot projekte u Novom Sadu, Subotici, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Užicu atletika nade medu izbornim predmetima za školsku decu od prvog do cetvrtog razreda.

- Inicijativa je pre dve godine pokrenuta u jednom neformalnom razgovoru sa ministrom Šarcevicem, da vratimo bazicni sport u škole i da krenemo od atletike. Ovo je veliki dan za atletiku, zadatak je da se obuci nastavni kadar, 600 profesora, do dvoranskog Svetskog prvenstva 2022. godine u Beogradu - izjavio je Jevrosimovic

Ministar Šarcevic istakao je da je ovo jedan od nacina razvoja sporta medu školskom decom, a sve kao deo strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine.

ODLUKA SUDA: Optužnica protiv partnera u zločinu

Deca ce imati mogucnost da se bave sportom, da budu zdravija, a atletika kao bazicni sport zaslužuje da bude deo ovog programa. Cilj je da dizajniramo sportska dvorišta, da imamo zaletišta, staze, deo za bacanje kugle. Slicnu saradnju imamo i sa nekim drugim savezima. Uredene zemlje se ovim bave na temeljan nacin, a Srbija to sada pocinje, sve uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije - rekao je Šarcevic.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar