24°C

Beograd

PREDUZIMAJU SVE MERE KAKO BI ZAŠTITILI BEZBEDNOST GRAĐANA: Pojačana kontrola saobraćaja tokom Birfesta!

Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i alkoholisanosti vozača tokom Birfesta koji je počeo na Ušću, izjavio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković.

- Saobraćajna policija preduzima sve mere da bi poboljšala stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Konstantno se kontroliše brzina kretanja i alkoholisanost vozača. Naročito tokom Birfesta će ta kontrola biti znatno intenzivnija - rekao je Milinković.

Naveo je da je broj poginulih na putevima u Srbiji nešto povećan od početka letnje turističke sezone i da je to posledica pre svega neprilagođene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i umora vozača.

Saobraćajna policija kontrolisala je danas u Novom Beogradu alkoholisanost vozača, a u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim" Milinkoviću je uručena donacija Apatinske pivare, 10 alkometara najnovije generacije.

- To će značiti naravno još efikasniju kontrolu alkoholisanosti vozača od strane saobraćajne policije - rekao je Milinković.

Naglasio je važnost prevencije i naveo da saobraćajna policija nastoji da kroz određene aktivnosti,a ne samo kažnjavanjem učesnika u saobraćaju utiče na njihove stavove o poštovanju saobraćajnih propisa.

- Nije dovoljno samo napisati kazne kada učesnik u saobraćaju pogreši, već uticati na njega da shvati da je poštovanje saobraćajnih propisa značajno i za njegovu bezbednost, ali i bezbednost svih drugih učesnika u saobraćaju - poručio je Milinković.

Direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević rekla je da "Apatinska pivara" već 13 godina učestvuje u zajedničkoj akciji sa Upravom saobraćajne policije u okviru koje dodeljuje alkometre saobraćajnoj policiji.

- To je sjajna akcija koja pomaže prevenciji nesreća koje se nažalost sve više i više dešavaju i zapravo one potvrđuju koliko je važna naša zajednička akcija sa saobraćajnom policijom - rekla je Nikodijević.

Navela je da se tokom cele godine organizuju razne akcije u vreme trajanja veliki događa i festovala čiji je cilj promovisanje prevencije.

- Naš cilj je da upozorimo ljude da budu odgovorni i da zapravo vode računa o tome da kada već konzumiraju alkohol ne sedaju za volan, jer tako ugrožavaju i svoj i tuđe živote - kaala je Nikodijević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar