Izvor:
07.06.2016 u 14:26
0

EJFMAN BALET: Predstava „Ana Karenjina“ u Sava Centru

Ejfman Balet iz Sankt Peterburga gostuje sutra i prekosutra na sceni Sava Centra sa predstavom "Ana Karenjina".

Beograd se našao na mapi turneje Ejfman Baleta, uz Bratislavu, Beč i Budimpeštu, koja je organizovana povodom 70. rođendana čuvenog ruskog koreografa Borisa Ejfmana.

Ejfman je autor više od 40 baleta, a njegova umetnička filozofija bazirana je na savremenim pitanjima, pritom uranja u mračne ponore ljudske psihe u ostvarenjima kao što su "Idiot", "Ubice", "Don Kihot", "Crvena Žizela", "Ruski Hamlet", "Ana Karenjina".

U baletu "Ana Karenjina", stavljajući u stranu sve sekundarne priče u Tolstojevom romanu, Ejfman se fokusira na ljubavni trougao Ana – Karenjin – Vronski.

Koristeći jezik igre, koreograf uspeva da oslika dramu žene koja se ponovo rađa.

Ejfman kaže da njegov balet ne priča o prošlim vremenima nego o sadašnjosti i da bezvremenski emocionalni sadržaj izvođenja i očigledne paralele sa realnošću ne mogu ostaviti običnog gledaoca nezainteresovanim.

Ulaznice koštaju 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter