Izvor:
27.04.2016 u 19:35
0

POVODOM SVETSKOG DANA ASTME: Pregledi bez zakazivanja u Gradskom zavodu za plućne bolesti

Svi pacijenti koji imaju tipične simptome astme mogu bez zakazivanja pregleda do 6. maja obaviti kompletnu dijagnostiku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu.

U susret Svetskom danu astme, koji se obeležava 3. maja, Gradski zavod je danas, pored pregleda za pacijente, organizovao i stručna predavanja za lekare. Tema predavanja bila je astma sa posebnim akcentom na prekomernu upotrebu "brzih pumpica".

Astma je jedna od najrasprostranjenijih hroničnih bolesti disajnih puteva. U svetu boluje oko 334 miliona ljudi, a broj obolelih iz godine u godinu naglo raste.

Procenjuje se da u Srbiji oko 10 odsto starijih od 18 godina boluje od astme i oko osam odsto dece.

Iako je ovo neizlečiva bolest, može da se drži pod kontrolom i ne mora da utiče na kvalitet života pacijenta. Najvažnije je bolest otkriti na vreme i odmah početi lečenje, jer redovnom primenom lekova može se voditi normalan život bez ikakvih ograničenja.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter