Izvor:
26.05.2016 u 15:39
0

NOVINE U CENTRU GRADA: Najavljene velike PROMENE u Knez Mihailovoj ulici

Grad Beograd ulaže velike napore u širenje pešačke zone u Knez Mihailovoj ulici, ali nesavesni pojedinci ugrožavaju i postojeću pešačku zonu, izjavio je glavni urbanista Milutin Folić i poručio da će tu biti uveden red.

Građani nam se konstantno žale na to da ne mogu da prođu od polomljenih ploča, bašti lokala koji su zauzeli gotovo ceo profil na pojedinim mestima, tezgi, objekata za kokice koji nisu u skladu sa propisima i koji su iz godine u godinu sve gabaritniji i drugih objekata koji su se naređali u ovoj najznačajnijoj gradskoj pešačkoj zoni – rekao je Folić.

Kako kaže, mnogi ugostitelji su, da bi obezbedili struju za bašte i rashladne vitrine, bez bilo kakvih dozvola podizali kameno popločanje, čime je oštećena podloga na kojoj su postavljene ploče. On napominje da je Knez Mihailova ulica u rasulu i da pod hitno treba uvesti dodatne mere.

Usvojena je preporuka da se bašte lokala sa pratećim elementima ne postavljaju u samoj Knez Mihailovoj već u bočnim ulicama čime se glavni pešački tok ne ugrožava, kao što je to danas slučaj i glavni razlog konstantne kritike građana i posetilaca. Oni koji već imaju dozvolu za postavljanje bašte u Knez Mihailovoj moći će, prema njegovim rečima, da ostanu tu do njenog isteka, ali će morati da se vrate u okvire za koje su dobili saglasnost i da se bojom i tipom senila prilagode važećoj odluci što trenutno nije slučaj jer gotovo svi lokali idu van svojih gabarita.

Direkcija za građevinsko zemljište danas je raspisala i tender za popločavanje i pretvaranje u pešačku zonu ulice Obilićev venac na potezu od garaže do ulice Carice Milice čime će građani dobiti još 50 novih stabala drveća i prostor bez automobila, gde će moći da bezbedno provode vreme sa decom, dodao je Folić.

Tanjug
Foto: Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter