13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: happy bsc

DR ĐERLEK POTVRDIO: Vakcinacija počinje tačno u 10 časova, poznato koji gradovi su na redu od sutra

Sutra se kreće sa vakcinacijom u drugim gradovima na severu zemlje.

NAJVAŽNIJE DANAS:

HOROR U FILADELFIJI: Brutalno ubijen mladić (25) srpskog porekla, ubice snimljene (VIDEO)

DR JOVANOVIĆ OBJAŠNJAVA: Odgovori na 10 najvažnijih pitanja o VAKCINACIJI

DANAS JE SVETI SILVESTER: Svetitelj koji štiti poljoprivrednike, poštuju ga i pravoslavci i katolici

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek jutros je na TV-u potvrdio da širom Beograda, u desetak  domova zdravlja, tačno u 10 časova počinje vakcinacija Beograđana starijih od 75 godina. 

- Svi domovi zdravlja su spremni i tačno u 10 počinje vakcinacija - rekao je dr Đerlek gostujući jutros u Dnevniku javnog servisa dodavši da se dosad vakcinisalo 20.500 ljudi i da nije bilo neželjenih reakcija.

Prema njegovim rečima, posle današnje vakcinacije sutra se kreće od severa zemlje pa su tako na redu sledeći gradovi - Subotica, Zrenjanin, Sombor, Novi Sad, pa potom Šabac, Loznica, Čačak, Kragujevac, Kruševac, i Niš.

- Sledeća grupa građana koja je na redu za vakcinu jesu građani od 64 do 74 godine -  rekao je Đerlek koji je jutros bio u Domu zdravlja Savski venac gde će se građani danas vakcinisati Fajzerovom vakcinom.

Podsetimo, građani dobrovoljno mogu da se prijave za vakcinaciju onlajn putem e-Uprave ili telefonskim pozivom na broj telefona 0800 222 334.

Podaci koji su potrebni za prijavu su: JMBG, ime i prezime, adresa elektronske pošte, zatim broj mobilnog ili fiksnog telefona, kao i opštinu na kojoj želite da primite vakcinu.

Takođe, nepohodno je navesti da li imate neka od specifičnih oboljenja i da li je neophodno da vam se obezbedi transport do punkta za vakcinaciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar