Izvor: Tanjug
25.09.2020 u 11:23
0

SVE JE SPREMNO! Od 1. oktobra funkcionalne probe daljinskog grejanja

Sistem daljinskog grejanja Beograda u potpunosti je spreman za predstojeću grejnu sezonu, svi neophodni remontni radovi privedeni su kraju i pre predviđenog roka, tako da će funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja početi 1. oktobra i trajati do 10. oktobra, saopštile su „Beogradske elektrane“

To znači da će više od 300.000 domaćinstava u prestonici imati stabilno i pouzdano snabdevanje toplotnom energijom tokom čitave grejne sezone, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je priprema sistema obuhvatala obimne radove na toplovodnim izvorima, toplovodnoj mreži i primarnim delovima toplotnih predajnih stanica, s obzirom da je sistem „Beogradskih elektrana“ jedan od najvećih sistema za snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Evropi sa 36 toplotnih izvora, odnosno 14 toplana i 22 kotlarnice, kao i oko 1.600 kilometara toplovodne mreže sa povratnim vodovima i više od 9.000 toplotnih predajnih stanica.

SAZNAJTE I OVO…

SPISAK SVIH OTVORENIH GRANICA ZA SRBE: Još jedna zemlja nam je danas PODIGLA RAMPU

PUNA USTA KRVI: Mladić (20) iz Mostara otkriva zašto su ga ROĐACI BRUTALNO PRETUKLI

ĐURIĆ ISTIČE: U ponedeljak samo razgovori na tehničkom nivou o POVRATKU SRPSKE IMOVINE na KiM

BRUTALNO UBISTVO ŠOKIRALO REGION: Pomahnitao zbog starog sukoba sa komšijom pa ga hladnokrvno izbo 18 puta!

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Ukradena relikvija od zlata i kristala: Tu su se čuvale kapi Svetog pape Jovana Pavla Drugog!

U sklopu priprema za grejnu sezonu, „Beogradske elektrane“ su ugovorile snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, koji je primarni energent i koji čini 96 odsto ukupne potrošnje, a nabavljeni su i svi ostali neophodni energenti.

Kako je objašnjeno, funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu.

Funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, odnosno isporuku toplotne energije potrošačima, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter