4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

KUPAC ĆE MINIMUM ISKEŠIRATI 27,4 MILIONA EVRA: Grad Beograd odlučio da PRODA "SAVA CENTAR"!

Posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja da pronađe privatnog partnera, Grad Beograd je odlučio da ponudi na prodaju "Sava centar".

Budući kupac će, kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić morati da plati minimum 27,4 miliona evra koliko iznosi početka cena, ali će i pride morati da se obaveže da u njegovu obnovu, u roku od pet godina, uloži barem 50 miliona evra.

Namenu "Sava centra" budući vlasnik neće moći da menja pošto je ovo zdanje u proceduri za utvrđivanje za kulturno dobro.

Odgovor zašto se Grad Beograd odlučio na ovaj korak je veoma jednostavan.

PROČITAJTE I:

POLICIJA ZAPLENILA 10.500 FALSIFIKOVANIH EVRA: Muškarac srednjih godina ih doneo sa KiM!

MASKE 5.000, ŠVERC U PREVOZU 10.000: KAZNE koje prete Beograđanima na ulici!

ROMANA IZAŠLA IZ ZATVORA, MOMAK JOJ JOŠ ROBIJA: Evo gde su je sada smestili!

UŽAS U KOVID BOLNICI: Pacijent pretukao medicinsku sestru ŠTAKOM jer ga je sprečila da SVOJEVOLJNO ODE KUĆI!

-"Sava centar" donosi samo gubitke. "Samo u poslednje dve godine gubici "Sava centra" bili su veći od 500 miliona dinara - rekao je Vesić.

Podsetimo, poslednjih godina sprovedeno je nekoliko tendera za javno-privatno partnerstvo, ali su svi bili neuspešni. Praktično uvek se na konkurs javljao samo "Delta holding" koji nikad nije ni krio zainteresovanost za "Sava centrom" i nameru da ga poslovno objedini sa "Kraun plazom".

Međutim, što zbog političkih, što zbog ekonomskih razloga, Grad je odbijao da sklapa saradnju sa Miroslavom Miškovićem.

Ostaje da se vidi da li će "Sava centar" doživeti sudbinu "Beograđanke", pošto se na konkurs za kupovinu dela ovog nebodera nije javio nijedan zainteresovani kupac. Ili će najveći kongresni centar u prestonici konačno dobiti novog gazdu i pogled u lepšu budućnost.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti