22°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

SJAJNA VEST ZA VOZAČE, NEMA VIŠE STRESA I NERVOZE: Otvoreno novo parkiralište Belvil!

 Novo parkiralište „Belvil“ sa 426 parking mesta je otvoreno na Novom Beogradu. Izgradnja ovog parkirališta, koje se prostire na 12.000 kvadratnih metara između ulica Marka Hristića, Jurija Gagarina i Đorđa Stanojevića, trajala je pet meseci.

Na novom parkiralištu 405 mesta je na raspolaganju svim vozačima putničkih automobila, dok je 21 mesto rezervisano za vozila osoba sa invaliditetom.

Parkiralište ima dva ulaza i izlaza ka Ulici Marka Hristića, a po jedan ulaz i izlaz ka Ulici Đorđa Stanojevića. Pešaci mogu da pristupe parkiralištu kroz pet ulaza, a izgrađena je i rampa za osobe sa invaliditetom. Potpuno je automatizovano i ima video nadzor, a parkiranje se plaća na naplatnim stanicama pre preuzimanja vozila.

Novootvoreno parkiralište „Belvil“ su obišli zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JКP „Parking servis“ Andrija Čupković.

- Posle 5 meseci radova, nekoliko dana pre roka, jer je rok bio 1. jun, završili smo veliki parking u „Belvilu“ i konačno rešili problem parkiranja za stanovnike ovog naselja. Situacija koju imamo ovde od pre godinu dana i danas, kada je u pitanju parkiranje, je potpuno drugačija. Na zahtev građana smo uveli zonu, koja omogućava onima koji žive ovde da bez problema pronađu slobodno parking mesto, a ovim parkingom smo obezbedili mogućnost za sve koji žive i rade u ovom kraju da mogu da se parkiraju. Ovde vidite da se u blizini gradi i nova autobuska stanica, koja će biti u funkciji do kraja godine, tako da će samim tim i potrebe za parkingom biti povećane – izjavio je Vesić.

PROČITAJTE I OVO

RAZVEZAO JEZIK! Najveći estradni makro progovorio kome je podvodio starlete i uspešne žene

BRUTALNI UBICA PRED SUDIJOM Ovo su detalji monstruoznog ubistva maćehe

NORVEŠKI AMBASADOR POSLAO JAKU PORUKU: Norveška i Srbija udruženim snagama protiv nepravde

TUGA! DANAS JE SAHRANA DEČAKA KOJEG JE UBILA STRUJA: Ne znamo kako ćemo dalje bez Leona

U AUTU DVA PUTNIKA A ZA LEČENJE 2.100 EVRA: Evo koja pravila u Grčkoj stvarno važe, a šta je potpuna NEISTINA

Direktor JКP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da je na parkiralištu postavljen sistem za prepoznavanje tablica, putem koga se rampe automatski podižu, pa se na taj način lakše i brže izlazi sa parkirališta.

- Ovaj prostor je od zapuštene parcele, gde su pojedini građani u blatu nepropisno parkirali svoje automobile pretvoren u uređeno parkiralište, koje će zahvaljujući najsavremenijoj automatici raditi bez inkasanata. Novo parkiralište je pod stalnim video nadzorom Кontrolno-operativnog centra „Parking servisa“, pa korisnici u svakom momentu mogu da se obrate operateru, za eventualnu pomoć oko korišćenja ili plaćanja parkiranja – rekao je Čupković

Parkiranje po satu košta 70 dinara, cena dnevnog jednokratnog parkiranja je 1.000 dinara, a određeni broj parking mesta je po povlašćenoj ceni odvojen za stanare, koji žive u blizini ovog parkirališta. Кao što je i obećao, kada je počeo sa izgradnjom parkirališta, „Parking servis“ je, za stanare zgrada na području oivičenom ulicama Jurija Gagarina, Bulevar Crvene armije, Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, obezbedio 50% popusta u odnosu na komercijalnu cenu. Tako mesečna pretplata 00-24 časa za stanare iznosi 3.500 dinara, dok je za parkiranje radnim danom 17-08, vikendom od petka u 17 časova do ponedeljka u 08 časova i u dane državnih praznika 00-24 časa pretplata za vozila stanara još niža i iznosi 2.000 dinara. Redovna, komercijalna cena za mesečno parkiranje putničkih vozila svakoga dana 07-18 časova, osim nedeljom i u dane praznika, iznosi 3.500 dinara, a 00-24 časa je 7.000 dinara.

„Parking servis“ je omogućio besplatno parkiranje u prvih 15 minuta na parkiralištu „Belvil“, što će najviše odgovarati roditeljima koji dovode decu u obližnji vrtić. Ovo je još jedan parking objekat „Parking servisa“ koji je u sistemu info tabli, pa korisnici u svakom momentu imaju informaciju o broju slobodnih parking mesta na ovom parkiralištu.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar