22°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

KONAČNO STIŽE! Drive in bioskop na Adi od 1. juna

Dugoočekivani Drive in bioskop na Adi, nastao u saradnji Kombank Dvorane i Grada Beograda, počinje sa radom u ponedeljak, 1. juna u 21h, pod sjajem zvezda nad beogradskom prestonicom.

"Filmske zvezde" zablistaće upravo na platnu dimenzija 12 puta 6 metara i 4k projektorom sa 33 hiljade lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom, najavili su organizatori. Kao asocijacija na Holivud, bioskop će tačno u 21h, kada se upale prve „nebeske zvezde“, otvoriti deveti Tarantinov film iz 2019. godine, "Bilo jednom u Holivudu".

Glavni glumački akteri jednog od najgledanijih filmova iz prošle godine, kao i višestrukog dobitnika Oskara, su Bred Pit, koji je za ovaj film dobio svog prvog glumačkog Oskara u karijeri za sporednu mušku ulogu i Leonardo Di Kaprio, dobitnik Oskara za glavnu mušku ulogu za istoimeno ostvarenje.

Bilo jednom u Holivudu dobitnik je i Oskara za najbolji film, a Kventin Tarantino, inače ovogodišnji dobitnik Oskara za najboljeg reditelja, sa svojim devetim filmom, na veliko platno je doneo priču iz perioda vrhunca "hipi Holivuda".

Nakon "Bilo jednom u Holivudu", na platnu bioskopa na otvorenom, do kraja juna biće repriziran i "Deadpool 2", film Dejvida Liča iz 2018.godine, koji je na veliko platno doneo i srpskog glumca Stefana Kapičića, koji u filmu tumači lik natrprirodnog bića Kolosus. Publika će imati prilike da vidi Boemska rapsodija iz 2018. godine, biografski film koji opisuje život i rad frontmena planeternog rock sastava The Queen, Fredija Merkjurija , ali i domaće ostvarenje "Otac" Srdana Golubovića - dvostruki dobitnik nagrada na ovogodišnjem Berlinaleu.

Poštovaoci kinematografije će se podsetiti i klasika, čuvenih "festovaca" iz 1971. godine: "Goli u sedlu", "2001: Odiseja u svemiru" i "Vudstok" , a uživaće i uz četvorostrukog ovogodišnjeg Oskarovca, južnokorejski film "Parazit", koji se nalazi i na repertoaru kućnog bioskopa Moj off.

Biće prikazani i naslovi kao što je čuveni horor iz 2019. godine "Doktor Sleep" Majka Flanagana, baziran na čuvenom istoimenom romanu Stivena Kinga iz 2013. godine, ali i "Pulp Fiction", "Blade runner" i mnogi drugi. Bioskop na otvorenom od 1. do 7. juna emitovaće besplatne projekcije filmova svake večeri, dok će nakon toga dani rezervisani za film biti sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vršiće se preko sajta Kombank Dvorane. Neophodno je da se rezervacija odštampa, što će ujedno biti ulaznica za film. Prostor će za posetioce biti otvoren sat vremena pre početka filma, a rezervacija je neophodna.

Kompletan repertoar biće dostupan na veb stranici Dvorane od 1. juna.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar