8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

GRAD BEOGRAD : Pomoć zaposlenima u 17 predškolskih ustanova

Zaposlenima u 17 beogradskih predškolskih ustanova u prvoj polovini godine biće isplaćena solidarna pomoć Grada Beograda, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

VUČIĆ: Ogromna zahvalnost EU za podršku razvoju istoka Srbija! (GALERIJA)

On je kazao i da su u toku pregovori sa sindikatima o daljem poboljšanju položaja svih zaposlenih u predškolskim ustanovama, ali je pomoć najavio za prvu polovinu godine navodeći da je to nagrada ljudima koji rade jedan od najodgovornijih poslova u gradu.

Osim materijalne pomoći, kako je kazao, Grad brine i o statusu zaposlenih pa ce tako 1.200 zaposlenih biti primljeno u stalni radni odnos, što je, kaže, omogućeno odobrenjem Komisije Vlade Srbije.

JEZIVA ISPOVEST POSLE 15 GODINA Ovako su monstrumi zverski ubili moju ćerku Kaju (3) (VIDEO)

Gak je naveo da Grad Beograd izdvaja ogroman novac za predškolsko obrazovanje, da se nastavlja rad na širenju kapaciteta državnih vrtića, ali i da ce se nastaviti saradnja sa privatnim predškolskim ustanovama.

NAJNOVIJA VEST: Tramp presekao i doneo odluku o Kosovu

"Prvi korak ka tome da Beograd bude grad bez liste cekanja za vrtice smo ispunili, gotova sva deca koja su u prioritetu su upisana, a zacrtani cilj obuhvata koji podrazumeva više od 70 odsto dece smo već ispunili. Tu nećemo stati", rekao je Gak.

Ocenio je i da je odluka o produženju raspusta bila dobra te podsetio da se daci vraćaju u klupe u ponedeljak, 24. februara.

Dodao je i da za vrtiće takva preporuka nije doneta, niti se tako nešto dešavalo ranijih godina.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti