5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VESIĆ: Mudis pohvalio likvidnost i racionalno upravljanje Beograda!

Američka agencija "Mudis" objavila je zvaničnu periodičnu analizu kreditnog rejtinga grada Beograda, u kojoj se konstatuje da kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je naveo da se u analizi, kako kaže, hvali likvidnost grada i ključna uloga u nacionalnoj privredi.

TRAMP UVEREN: Kina se veoma trudi da pobedi koronavirus!

U zvaničnoj analizi kreditne agencije Mudis se, kako kaže Vesić, između ostalog, navodi da kreditni profil Grada Beograda odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje koje je rezultiralo pozitivnim učinkom poslovanja i unapređenjem kapaciteta za samofinansiranje.

Ovaj rejting takođe odražava opadanje nivoa duga Grada Beograda i sposobnost za pokrivanje troškova servisiranja duga, zadovoljavajuću likvidnost i ključnu ulogu u nacionalnoj privredi.

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Situacija u vili će se ZAUVEK promeniti! (FOTO)

- Kreditna agencija "Mudis" istovremeno je ukazala na veliku potrebu grada Beograda za investicijama i potrebu za daljim reformama javnog transporta - naveo je Vesić.

- Istovremeno, rejting je uzeo u obzir velike potrebe grada za investicijama, kao i pritisak koji dolazi od transportnog preduzeća i ograničenu finansijsku fleksibilnost imajući u vidu postojeći zakonski okvir - 

BRZINA UBIJA: Vozači, čuvajte sebe i druge!

Vesić je istakao da činjenica da je Beograd stabilizovao javne finansije, da ima najveći budžet u istoriji od 1,2 milijarde evra i da međunarodne finansijske organizacije prepoznaju napor Beograda kao pozitivan.

To gradu omogućava da sve više investira u infrastrukturu i poboljšanje uslova života i rada za sve naše građane.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti