Izvor:
12.12.2016 u 23:47
0

Tek se rodio, a već je popularan: Mališan iz Zemuna dobio NAJNEOBIČNIJE ime!

Teodora i Stefan Petrović, novopečeni roditelji iz Zemuna, odlučili su da svoju bebu nazovu po slavnom srpskom naučniku – Tesla!

Na ovo neobično ime odlučili su se iz nekoliko razloga: kako bi odali počast srpskom naučniku Nikoli Tesli, zbog prvog gosta koji je posetio srećnu porodicu nakon rođenja deteta, ali i zato što mali Tesla već sada uživa u zvucima fena i usisivača.

O Nikoli Tesli sam mnogo čitao i pratio njegov rad, a ovo je način da mu zahvalimo za sve što je učinio. Mnogi kojima sam rekao da će mi se sin zvati Tesla prokomentarisali su da je to prezime, ali ako se vratimo u istoriju do Stefana Nemanje, shvatamo da to i nije nova praksa.

Takođe, prvi gost mu je, ni manje ni više, bio električar! Tih dana kada se rodio, grejanje nam nije dobro radilo, tako da smo morali da ga pozovemo – priča Stefan za Noizz i dodaje da bi voleo da mu sin bude naučnik, ali da će ga podržati i u slučaju da krene nekim drugim putem.

Tesla Petrović ne voli mrak, ali obožava da zaspi čim čuje zvuk usisivača ili fena, a one koji ga upoznaju retko ostavlja ravnodušnim.

Za razliku od druge dece, naše su odmah u porodilištu, ali i na svim drugim mestima, zapamtili po imenu. Umesto „kako vam je beba“, svi sa osmehom pitaju „šta nam radi naš Tesla“ – pričaju ponosni roditelji i dodaju da mu zbog zvučnog imena niko ne daje nadimke.

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter