Izvor:
14.12.2019 u 16:27
0

NOVE LINIJE BG VOZA Od sutra novi polasci iz Lazarevca i Barajeva

Iz Lazarevca i Barajeva od sutra kreću nove linije Bg voza, najavljuje pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i ističe da se to uklapa u zalaganja gradske uprave da svi stanovnici Beograda imaju jednake mogućnosti i da im budu dostupni svi delovi grada.

– Na ovaj način omogućićemo građanima Lazarevca da sa početne stanice iz te opštine do Vukovog spomenika dođu za 63 minuta, a do Ovče za 80 minuta. Sa stanice BAS-a do centra Lazarevca inače treba između 75 i 80 minuta, u najboljem slučaju, kad nema gužve. Tako da sve ovo znači veliki preokret, drugačiji način života i funkcionisanja, ali i novi koncept razvoja saobraćaja u gradu, rekao je Mladenović.

Kako je naveo, Bg voz prolazi kroz centar Barajeva, a obuhvata i Resnik, Rakovicu, prelazi preko Autokomande, dolazi do Vukovog spomenika, te od Pančevačkog mosta do Ovče. Ovo nije nova pruga, ona je postojala i ranije, ali prethodnoj vlasti to nije bilo u interesu, dodao je Mladenović.

Biće, kaže, šest polazaka svakog dana iz Lazarevca i šest polazaka iz Beograda ka Lazarevcu.

U 6 sati ujutru voz kreće iz Lazarevca to je prvi polazak, u 17. 40 sati iz Beograda ka Lazarevcu je poslednji polazak tokom dana, iz Beograda oko 4. 40 ujutru ka Lazarevcu i oko 17. 40 iz Beograda ka Lazarevcu.

– Po šest polazaka svakog radog dana u oba smera, vikendom i državnim praznicima četiri polaska. Imamo i kružnu autobusku liniju u Lazarevcu koja će omogućiti građanima da iz centra opštine dođu do Bg voza, pojasnio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, sve stanice su u nadležnosti Srbija voza i Infrastrukture železnice Srbije.

– Mi smo sa njima poslednjih meseci dobro sarađivali, imamo zajedničku Radnu grupu, i idemo ka tome da Beograd preuzme upravljanje stanicama, ali sigurno je da ćemo dizati nivo i kvalitet usluga na stanicama zajedno sa železnicama i da ćemo doći do toga da građani imaju osećaj da su negde u Evropi kada putuju vozom, uveren je Mladenović.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter