Izvor:
11.11.2016 u 19:55
0

Poplava u Pozorištu „Duško Radović“: Nema predstava zato što je pukla cev za vodu

U noći između srede i četvrtka podzemne prostorije Malog pozorišta "Duško Radović" u Aberdarevoj ulici poplavljene su usled havarije na vodovodnoj cevi. Na svu sreću, nije pričinjena velika šteta, pa je materijal zahvaćen vodom iznet na sušenje. Voda je prodrla i u prostorije Radio-televizije Srbije, ali je i njihova dokumentacija ostala neoštećena.

Oko tri sata posle ponoći došlo je do kvara na glavnoj vodovodnoj cevi, između Ruske crkve i pozorišta "Duško Radović". Voda je stigla i do Dečjeg kulturnog centra, pa su tada alarmirani i radnici u zgradi RTS. Na svu sreću, veće štete nije bilo. Poplavljene su podzemne prostorije pozorišta, a sve stvari koje je voda zahvatila od četvrtka su na sušenju.

– Nema velike štete, jer su stvari iz arhive bile na policama – kažu iz pozorišta. – Malo nas je sve ovo omelo u radu, pa smo otkazali programe, ali očekujemo da će se sve sanirati ubrzo, pa će pozorište raditi već u subotu, za kad je zakazana predstava.

U RTS kažu da će se pretrpljena oštećenja na zidovima i podu, koji su nakvašeni vodom, sanirati novcem od osiguranja.

"VODOVOD" SREĐUJE KVAR

REPORTERI "Novosti" zatekli su u četvrtak radnike pozorišta kako suše stolice, zahvalnice i diplome, raščišćavaju nered i brišu diskove. O problemu su obaveštene sve nadležne službe, pa je JKP "Vodovod i kanalizacija" isključilo vodu dok se kvar ne popravi.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter