VESIĆ: Od sutra se za saobraćaj otvara potez od Takovske do Despota Stefana!

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od sutra uveče biti puštena za automobilski saobraćaj ulica od Takovske do Bulevara despota Stefana.

Danas se završavaju radovi na kolovozu u Ulici Džordža Vašingtona, u delu od Takovske do Bulevara despota Stefana i ovaj deo ulice će već sutra uveče biti pušten za saobraćaj – rekao je Vesić i dodao da će tako čitav potez od Ruzveltove do Bulevara despota Stefana biti u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje za saobraćaj će biti puštena i deonica od stotinak metara od Bulevara despota Stefana do Drinčićeve ulice, dok će poslednji deo od Drinčićeve do Kalemegdana, biti urađen naredne godine.

On je precizirao da je izvođač, domaća kompanija "Energoprojekt" dobila nalog da ubrza radove na rekonstrukciji trotoara tako da se očekuje da ovaj posao bude završen do kraja ove godine, odnosno najkasnije do polovine januara, zavisno od vremenskih uslova.

Kada čitav posao bude završen svi građani Beograda moći će da vide kako izgledaju nove rekonstruisane ulice 27. Marta, Kraljice Marije i Džordža Vašingtona i da uporede sa Ulicom cara Dušana, koja još nije rekonstruisana. Preko sedamdeset godina, niko nije hteo ništa da uradi na ovim ulicama i bilo je sramota kako su izgledale. Beograd zaslužuje da bude sređen i ponosan sam jer ovaj grad postaje svaki dan sve lepši i uređeniji – poručio je Vesić.

On je rekao da će u naredne dve nedelje u tom kraju početi rekonstrukcija parka Raše Popova koji se nalazi između Knez Danilove i 27. marta.

Na tom platou koji izlazi na ulicu 27. marta decenijama su bili kiosci i nelegalni objekti koji su ogledalo vlasti pre nas. I to pored Skupštine grada da bruka bude veća. Mi smo na zahtev stanara uklonili kioske, uradili projekat parka i urbanog džepa i sada kreće rekonstrukcija. U tom parku biće postavljena skulptura Raše Popova – rekao je Vesić i dodao da „ako dodamo Palilusku pijacu za koju završavamo proces dobijanja upotrebne dozvole jasno da nikada u tom kraju nije više urađeno na rekonstrukciji i uređenju”.

Vesić je najavio da je će radovi na izgradnji Doma zdravlja u Borči početi u prvoj nedelji decembra.

Izabrali smo izvođača za izgradnju novog doma zdravlja, potpisali ugovor i sada smo u postupku uvođenja u posao. U pravoj nedelji decembra počinje izgradnja Doma zdravlja u Borči koji će imati preko 7.000 kvadrata – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je najavio da će Grad Beograd do kraja godine raspisati tender za projektovanje i izvođenje jarbola sa srpskom zastavom koji će se nalaziti na Ušću.

Do kraja godine raspisujemo tender za izgradnju jarbola sa velikom srpskom zastavom. Visina jarbola će biti 80 metara i zastava će se videti iz mnogih delova našeg grada – zaključio je Vesić.

 

 

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro