20°C

Beograd

HAPPY TELEVIZIJA NA LICU MESTA: Ovako su MIGRANTI protestovali u BEOGRADU! (VIDEO)

Protest migranata u centru Beograda, koji su jutros blokirali saobraćaj kod Beogradske autobuske stanice, okončan je međusobnom tučom i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici. Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info parka.

Grupa od oko 335 migranata zatim je pešice krenula preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalazi u Zemunu gde ih prati policija.

U parku kod Beogradske autobuske stanice ponovo je situacija mirna, kao i prethodnih dana.

- Ne gubimo nadu, idemo do kraja, spremni smo i da damo i život za naš cilj - kažu neki od migranata iz najveće skupine koje je naša ekipa sustigla u Zemunu.

Slučajni prolaznici i meštani Zemuna kažu da imaju razumevanja za izbeglice, ali da sumnjaju da će uspeti u svojoj nameri.

- Idemo na mađarsku granicu, sve do zida i bodljikave žice. Želimo da mađarskim vlastima i UNHCR-u lično kažemo da želimo prolaz. Veoma smo zadovoljni što nas srpske vlasti i policija podržavaju u našoj nameri i pomažu nam da dođemo do mađarske granice. Ovde su ljudi iz Afganistana, Sirije, Iraka i ostalih zemalja. Mi volimo vaš narod, većina misli da ste dobar, ljubazan i srdačan narod, ali mi jednostavno želimo da nastavimo put Evrope - rekao je jedan od migranata.

Opširnije o ovome u Telemasteru u 18:30h!

Tanjug/HappyTv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar