DRUGA FAZA RADOVA NA TRGU REPUBLIKE: Velike izmene u saobraćaju! Evo i od kad!

Zbog početka druge faze radova na Trgu Republike, u ponedeljak, 1. aprila, doći će do velikih izmena u saobraćaju u centru grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je posebno skrenuo pažnju sugrađanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste, kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase.
Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, trolejbuske linije 21, 22 i 29 biće skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice krala Milana i Nemanjine.

Linije 19, 28 i 41 biće ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog 'šatl' autobusa od Slavije do Palate "Albanija", s nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate "Albanija", dok će linije koje su do sada stajale na Trgu Republike, kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom Mladenović je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu, pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji, a očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

- Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga Republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra, mada ćemo se truditi da to bude i ranije- istakao je Mladenović.

On je dodao da se posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga Republike, da će to biti jedan moderan i lep trg s velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom, i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro