ZAVRŠAVA SE PRVA FAZA RADOVA NA TRGU REPUBLIKE I POČINJE DRUGA! Uskoro zatvaranje dela saobraćaja i pomeranje okretnica!

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da su radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice kod Palate Albanija su završeni, ploče su zamenjene, a urađena je čvršća i kvalitetnija podloga kako bi sve bilo dugotrajnije.

- Jedan broj ploča je ispucao zbog velike frekvencije građana, ali i zbog završetka zimske sezone, temperaturnih razlika i posipanja soli. Deo problema dolazi i zbog toga što određeni broj ljudi ovuda prolazi svojim kolima što ćemo pokušati da rešimo postavljanjem potapajućih stubića koji će omogućavati ulazak u ovaj deo ulice samo stanarima i vozilima hitne službe- rekao je Nikodijević.

On je rekao i da se u ovom delu grada radovi odvijaju na nekoliko mesta i precizirao da se završava prva faza radova na rekonstrukciji Trga Republike.

- Kada budemo za nekoliko nedelja krenuli u drugu fazu rekonstrukcije, doći će do zatvaranja dela saobraćaja, kao i do pomeranja okretnice autobusa i trolejbusa o čemu će građani biti na vreme obavešteni- rekao je Nikodijević.

Kako je preneo gradski sekretarijat za informacije, on je naveo da se radi i kompletna rekonstrukcija Resavske ulice od Nemanjine do Višegradske koja podrazumeva zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novi asfalt i nova parking mesta.

Predsednik Skupštine grada je najavio i da će u prvoj polovini ove godine početi radovi na velikoj deonici - ulica 27. marta, Cara Dušana i Džordža Vašingtona - koje su u lošem stanju i biće kompletno rekonstruisane.

- Pokušavamo da ovim radovima nadoknadimo sve ono u čemu je Beograd zaostajao u prethodnih dvadesetak godina- naglasio je Nikodijević.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: You Tube/ Printscreen (Beogradzivi) 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro