Izvor:
21.01.2019 u 13:05
0

POTPISAN UGOVOR: Beogradski maraton postao deo „World Marathon Majors“!

Beogradski maraton i "Abbott World Marathon Majors" potpisali su ugovor po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije od 2020. godine – kao jedini takav događaj u regionu.

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Svetskom prvenstvu za veterane 2021. godine na nekom od maratona iz serije "World Marathon Majors".

Maraton u okviru kojeg će biti održano Svetsko prvenstvo 2021. godine biće uskoro objavljen.

Izvršni direktor "Abbot World Marathon Majors" Tim Hadžima izjavio je da se raduje kako su mnogobrojni trkači širom sveta prihvatili mogućnost da postanu deo "World Marathon Majors Serije".

Želeli smo da trkačima pomognemo da postanu deo svetske globalne maratonske scene. Ponosni smo da radimo i sarađujemo sa našim partnerskim maratonima, a od sada je i Beogradski maraton jedan od njih.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavioo je da je, nakon dobijanja maratonskog Oskara nedavno u Atini, ovo još jedno priznanje.

To je još jedan pokazatelj da je Beogradski maraton globalno prepoznat i cenjen u svetskom maratonskom pokretu koji decenijama beleži stalni rast po broju učesnika i popularnosti. Naravno, ovo priznanje je dodatni podstrek za dalji planski razvoj Beogradskog maratona, što podrazumeva poštovanje najstrožih tehničkih, bezbednosnih i zdravstvenih standarda, znanja i iskustva i stalnu saradnju i razmenu iskustava sa drugim najvećim i najznačajnijim organizatorima ovakvih događaja u svetu. –

On navodi da nije lako održati korak u svetskoj utakmici, gde je konkurencija izuzetno jaka, sa hiljadama sličnih događja koji imaju sistemsku i dugoročnu podršku gradova i sredina u kojima se održavaju.

Verujemo da ćemo, uz odgovarajuću podršku grada Beograda i Republike Srbije, nastaviti putem uspeha i razvoja, da ćemo i dalje promovisati Beograd i Srbiju u svetu, kako bismo u narednim godinama postali i najbolji maraton u širem regionu. –

Nikolić poručuje da je najnovije svetsko priznanje još jedan od razloga zašto već 32. Beogradski maraton 2019. godine mora biti podignut na još viši tehnički, programski i medijski nivo.

U mnogome baš ovo izdanje, poslužiće za još bolju promociju samog događaja i animaciju mnogobrojnih trkača, kako iz zemlje, tako i iz celog sveta – da dođu u naš glavni grad na 33. Beogradski maraton 2020. godine – zaključio je Nikolić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter