HAPPYTV.RS SAZNAJE: Beograd uskoro dobija GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE!

grob

Kako portal srećne televizije saznaje glavni grad Srbije uskoro će dobiti groblje za kućne ljubimce! Naime, kako kaže izvor iz uprave grada sve je spremno da Beograđani konačno počnu da sahranjuju svoje ljubimce na dostojanstven način.

-Imajući u vidu potrebu građana za sahranjivanjem svojih kućnih ljubimaca, Grad Beograd je pokrenuo projekat izgradnje Groblja za kućne ljubimce, čija je realizacija u toku. Realizacijom ovog projekta Grad Beograd će se svrstati u red mnogih evropskih gradova, koji svojim građanima omogućavaju sahranjivanja kućnih ljubimaca na primeren način - kažu iz Sekreterijata za komunalne i stambene poslove.

Takođe se napominje, gde građani trenutno mogu da sahrane svoje uginule životinje.

-  Građani mogu sahranjivati svoje kućne ljubimce na odrerđenim mestima i na način koji su definisani posebnim aktom na osnovu Zakona o veterinarstvu, odnosno Pravilnikom o načinu razvrstavanja i postupanja sa sporednim proizvodima životinjskog porekla, veterinarsko-sanitarnim uslovima za izgradnju objekata za sakupljanje, preradu i uništavanje sporednih proizvoda životinjskog porekla, načinu sprovođenja službene kontrole i samokontrole, kao i uslovima za stočna groblja i jame grobnice. Primena navedenog Pravilnika je u nadležnosti Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivredu i zaštite životne sredine Republike Srbije - kažu u Sekreterijatu.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/filmsbyAmy

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro