Izvor:
09.01.2019 u 14:48
0

DRAMA ISPRED URGENTNOG CENTRA: Porodica pacijentkinje telima sprečavala transport u regionalni centar u Valjevu!

Nerealna scena u krugu Kliničkog centra Srbije, ispred ulaza u Urgentni centar desila se jutros kada su prolaznici videli kako nekoliko ljudi leži na asfaltu ispred parkiranog sanitetskog vozila.

Nikome nije bilo jasno o čemu se radi, odvijala se prava drama, a onda smo saznali nekoliko ključnih informacija.

Naime, jedan pacijent je otpušten sa jednog odeljenja, uprkos protivljenju porodice. Za sada nemamo informaciju na koje odeljenje je bio primljen, ali je sigurno da je otpušten, što se članovima njegove porodice nije dopalo.

Otpušteni pacijent trebalo je, prema odluci lekara da bude prebačen na dalje lečenje u Valjevo, međutim, iz za sada nepoznatih razloga, njegova porodica je protiv te odluke.

Oni smatraju da pacijent treba da ostane u Urgentnom centru i odbijaju transport.

Svoj bunt pokušavaju da izraze tako što su telima sprečili da sanitet krene na put.

SANITET SA PACIJENTOM IPAK STIGAO U VALJEVO

Kako saznajemo, pacijent je ipak transportovan u Valjevo. U pitanju je ženska osoba starosti 36 godina.

Posle ubeđivanja rodbine, vozilo je krenulo i oko 13 sati stiglo je u Valjevo.

Pacijentkinja je primljena u bolnicu na odeljenje anestezije.

Dat je nalog sanitetskoj službi da se pacijentkinja koja je lečena u Urgentnom centru u Beogradu prebaci u valjevsku bolnicu.

SAOPŠTENJE URGENTNOG CENTRA

Nakon višenedeljnog lečenja u Urgentnom centru i zbrinjavanja životno ugroženog, akutnog stanja, pacijentkinja je upućena na dalje lečenje u nadležni regionalni centar.

Prioriteti Urgentnog centra su zbrinjavanje akutnih, teških trauma i najtežih stanja, a pacijeti se radi daljeg nastavka rehabilititacije i nege, upućuju u regionalne zdravstvene centre.

Izvor: Telegraf
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter