Izvor:
20.11.2018 u 18:41
0

PANČEVO: Lokalizovan požar u Omoljici!

Pripadnici sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je danas popodne izbio u hangaru u selu Omoljica kod Pančeva i tom prilikom niko nije povređen.

Trenutno se radi na dogašivanju požara koji je izbio u hangaru u kome su skladišteni stočna hrana, gume i gorivo.

Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo Boro Majkić rekao je u izjavi novinarima na licu mesta da je vatrogasno-spasilačka ekipa Pančevo dobila dojavu o požaru u 14.10 sati na prostoru magacina ZTR "Gigant".

Kako je naveo, požar je zahvatio oko 600 kvadrata magacina od preko 1.000 kvadrata u kojem se nalaze žitarice, balirana slama, proizvodi od gume, naftni derivati i maziva.

Kaže da je požar lokalizovan oko 16 časova, te da se sada radi na njegovoj likvidaciji i dodaje da će uzrok požara biti utvrđen nakon što vatrogasci završe svoj posao i MUP završi uviđaj.

– Nakon dolaska vatrogasnih jedinica požar je brzo lokalizovan i sprečeno je širenje na lokalne objekte. Sve vreme intervencije imali smo jak vetar i kišu, koje nisu saradnik u ovakvim intervencijama, te sada možemo reći da je požar blizu likvidacije i vremenski uslovi ne mogu promeniti situaciju – rekao je Majkić.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je za Tanjug da je u požaru goreo kukuruz, nekoliko stotina bala sena i lucerki, kao i oko tri, četiri tone nafte koju su domaćini koristili za svoje primarne delatnosti.

– Nafta je usložila gašenje požara, ali najbitinije je da je požar lokalizovan i nije bilo širenja – rekao je Pavlov i istakao da je požar lokalizovan bez posledica na životnu sredinu.

Kaže da u požaru prema informacijama sa terena i iz Hitne pomoći nema nastradalih, povređenih ili nekoga ko se žalio na zdrastvene probleme.

Dodaje, da je u gašenju požara učestvovalo četiri vozila 11 vatrogasaca iz Pančeva i dva vozila sa četiri vatrogasaca iz Beograda.

Naveo je da je čuo na terenu da je do požara došlo tako što je eksplodirala sijalica koja je zapalila seno.

– Više o uzroku požara neozbiljno je da sada govorimo, to će nadležne ekipe naknadno utvrditi, kao i kolika je šteta – rekao je Pavlov.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Ivanuska27

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter