Izvor:
23.08.2016 u 21:59
0

DRAMA U BEOGRADSKOM VRTIĆU: Vaspitačica spasila dvogodišnju devojčicu koja je umirala!

Prava drama desila se danas u beogradskom obdaništu "Čarobna kućica" kada je dvogodišnjoj Vasilisi Janković pozlilo, ali zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vaspitačice Marije Simić, sprečena je velika tragedija.

Vaspitačica Marija priča o danu koji će joj zauvek ostati u sećanju.

Roditelji su ujutru doveli blizance Vasilisu i Vladimira. Malo posle doručka, dok sam spremala decu da ih izvedemo napolje, koleginica me je pozvala i rekla da joj Vasilisa izgleda čudno. Pogledala sam je i primetila da se niše kao da je veoma pospana. Pipnula sam je i osetila da je neprirodno hladna dok su joj sa čela kapale graške znoja – piše Blic.

Marija je pokušala da razbudi devojčicu koja je u njenim rukama polako klonula.

Najpre sam pozvala njenu mamu, a devojčicu sam odnela u kupatilo i umila je, nakon čega se ona malo razbudila. koleginica Ivana je odvela decu napolje, a Jela i ja smo ostale sa Vaskom. Zamenica direktorke je zvala Hitnu pomoć jer je devojčica već tonula dublje u san – priča vaspitačica.

Marija je držala dete u naručju sve vreme ne dozvoljavajući joj da zaspi.

Dozivala sam je: “Vaska, Vaska” da bi bar na tren otvorila oči, ali uzalud. Znala sam samo da ne smem da se uplašim i da moram ostati prisebna. Skinula sam joj mokru haljinicu i brisala je peškirom. Uzela sam toplomer i pomislila da ne radi kada se živa nije ni pomerila. Premrla sam kada se na digitalnom toplomeru pojavila brojka 33,9.

Marija i koleginica su na smenu držale dete, plašeći se da ne zaspi.

Najpre je došao njen tata, dozivao ju je i ona je otvorila oči i pokušala da pruži ruke prema njemu. Međutim, nekoliko minuta kasnije, kada se pojavila mama Bojana ona je prestala da reaguje. Uzalud smo pokušavali da je probudimo, dete je nestajalo u našim rukama – priča Marija.

Narednih 10 minuta koliko je trebalo Hitnoj pomoći da stigne, prestravljenim ljudima delovali su kao sati.

Ni tehničar ni lekarka nisu mnogli da joj nađu venski put, toliko su joj se vene povukle. Više od pet puta su pokušali da je ubodu. Donela sam ćebe da je umotamo jer je već počela da pada u hipotermiju – govori Marija sa suzama u očima.

Hitna pomoć je odvezla Vasilisu u kliniku u Tiršovoj maltene bez pulsa i disanja.

Mama Bojana ju je potom nazvala – u Tiršovoj su im rekli da su im doneli polumrtvo dete.

Imala je hipotermiju i hipoglikemiju, šećer joj je bio 1,9. Oko nje se po prijemu stvorilo 10 lekara u neverici. Tek kada su javili da se povratila, da će biti dobro mogla sam da odahnem.

Vasilisa je rođena sa hemangiomom na licu i imala je samo mesec i po dana kada je počela da pije lekove. Majka Bojana je rekla da je samo pravovremena reakcija Marije i koleginica, koje nisu dozvolile detetu da zaspi i potpuno obamre, spasla život njenoj ćerkici.

Vasilisa je provela ceo vikend na intezivnoj nezi, ali sada se osjeća dobro i uskoro će kući – kaže mama Bojana.

Izvor: Blic
Foto: webmd.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter