28°C

Beograd

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA JE ZA NAMA: Držala je budnim čak 29 gradova u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Jubilarna, deseta po redu Evropska noć istraživača držala je noćas budnim čak 29 gradova širom Srbije, a naučno druženje nastavlja se i danas posle podne u više gradova.

Najveća naučna zabava ove jeseni pokazala je koliko naša svakodnevica može da bude uzbudljiva uz malo entuzijazma, osmeha i mnogo nauke, saopštili su organizatori manifestacije.

Oni navode da je više od 370 gradova širom Evrope provelo petak uveče učestvujući u najvećoj naučnoj avanturi poznatoj pod imenom Evropska noć istraživača.

Ovaj jedinstveni događaj, koji tokom jedne večeri okuplja na hiljade naučnika, ali i stotine hiljada posetilaca širom kontinenta, postao je sinonim za dobru naučnu zabavu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Srbija je ovog septembra Evropsku noć istraživača organizovala po jubilarni, deseti put i to u najvećem broju gradova do sada, navodi se u saopštenju.

Sve od 16 časova pa do kasno u noć, Beograd je bio pun radoznalaca svih uzrasta željnih novih saznanja, voljnih da se oprobaju u naučnim izazovima, spremnih da upoznaju zabavno lice nauke.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar