17°C

Beograd

EKIPA PRELA U ZAJEČARU : POZORIŠTE " ZORAN RADMILOVIĆ " Od ove godine u punom sjaju pravog AMBIJENTALNOG POZORIŠTA !"

U nedelju 28.jula, emisija " Prelo u našem sokaku" je gostovala u Zaječaru.

U gradu koji je inače poznat po legendarnom muzičkom takmičenju , Gitarijadi, te neverovatnom prostranstvu ostataka Dikolecijanove palate , lokalitetu iz 4.veka, Felix Romuliana.

Pozorište grada Zaječara je nadaleko poznato po svom osnivaču i glumcu Zoranu Radmiloviću u čiju čast i samo pozorište nosi naziv. O aktuelnostima i planovima za predstojeću sezonu razgovarali smo sa direktorom pozorišta, Vladom Đuričićem.

Koje su glavne aktuelnosti u pozorištu u predstojećem periodu ?

- Naše pozorište organizuje čak 4 pozorišna festivala,što je retkost u Srbiji. Pored čuvenog festivala " Dani Zorana Radmilovića" koji se ove godine održavaju od 18. do 25. oktobra, to je veliki medjunarodni festival sa fenomenalnim raznolikim repertoarom.

Pored toga postoji već 10 godina Dečji fesetival u maju mesecu svake godine, gde smo imale goste iz Republike Kine, Bugarske i regiona našeg. Postoji i festival Školskih teatara , to su predstave koje rade drmaske radionice po školama,da se iz tih amatera izrode oni kojibas požele i da se profesionalno bave glumom.

Ono što bih istakao je da ove godine postavljamo festival Antičke drame i to upravo u Felix Romuliani , u carskoj palati i krajem avgusta će se desiti i premijera predstave " Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića. To je jedno pravo ambijentalno pozorište, te je danas to prava retkost da igrate predstavu antičkog sadržaja upravo u takvom ambijentu. -

Happytv.rs
Foto : Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar