26°C

Beograd

DIREKTORKA TURISTIČKE ORGANIZACIJE U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Svake godine raste broj turista"!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" ugostili smo direktorku Turističke organizacije u Surdulici - Biljanu Nikolić!

Šta treba posetiti u Surdulici?

- Kada čujete zvuk trube i duh koji nosi, kada se popnete na Vlasinsko jezero više vam poziv neće trebati. Surdulica je mali atipični grad na jugu Srbije koji ima svoju tradiciju i gostoprimstvo. Na Vlasinu smo posebno ponosni jer je nešto vredno kod nas. Treba to doživet jer je teško opisati, morate osetiti taj miris, ukus i svežinu koju Vlasinska visoravan nosi a pored nje i Surdulica - rekla je Biljana Nikolić.

Koje su najznačajnije manifestacije?

- Prva u nizu je Vlasinsko leto koja je drugog vikenda u julu, na njoj je takmičanje trubačkih orekestara jugoistočne Srbije i pre same Guče. Naši orkestri su redovni pobednici kao orkestar Saše Krstića. Traje četirir dana imamo kotlić, udicu, nastupe brojnih folklornih ansambala, muzički program...šta god poželite - dodala je.

Koliko je broj turista i da li ste zadovoljni posetama?

- Raste broj turista, ali imamo problem sa kapacitetom smeštajnih jedinica, čekamo završetak kanalizacionog prstena da bi krenula prava izgradnja infrastrukture na Vlasini. Pa nam dođu na Somovijadu, pa na Vlasinsku regadu, Trijatlon, Sabor sv Ilij. Kada tako pogledate preko celog leta imamo dešavanja. Svake godine broj turista raste - zaključila je.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar