7°C

Beograd

RADOSLAV ĐOKIĆ, DIREKTOR TURISTIČKE ORGANIZACIJE BIJELJINE U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Bijeljina kao turistička destinacija se poslednjih godina brzo razvijA!" (FOTO)

Direktor Turističke organizacije Grada Bijeljine, Radosav Đokić, bio je jedan od gostiju naše današanje emisije "Prelo u našem sokaku" te je sa našom voditeljkom Bojanom Ristivojević razgovarao i predočio nam tusrističke potencijale Bijeljine.

- Bijeljina kao turistička destinacija se poslednjih godina brzo razvija. Turistička organizacija grada Bijeljine je osnovana 2004. godine. Bijeljina ima trenutno pet manastira koji su u verskom turizmu koji su posećeni. Imamo manastir Tavna koji je iz 14. veka i do njega smo napravili asfalte. Imamo svoju infrastrukturu. Imamo manastir u Dragaljevcu, manastir Sv. Petke koji je najnoviji, izgrađen u ruskom stilu kakvog ima samo u Rusiji. Smatramo da je verski turizam najviše razvijen u Bjieljini. Etno selo Stanišić je trenutno brend grada Bijeljine te ko nije posetio, ja pozivam da posete.- rekao je direktor turističke organizacije a potom se osvrnuo na prirodna bogatstva Bijeljine:

- Bijeljina leži na dve reke, Savi i Drini. Do 2023. imamo strategiju razvoja grada po kojoj ćemo raditi više na rekama, pogotovo sada kada se urade nasipi jer su nam poplave nanele štete u turizmu.

Zapanjujuće podatke smo saznali od direktora turističke organizacije koji je otkrio da je etno selo Stanišić posetilo prošle godine milion i dvesta hiljada ljudi.

- Etno selo Stanišić ima dva hotela sa pet zvezdica i dva hotela sa četiri zvezdice. Grad Bijeljina ima deset hotela i dvadeset motela i veliki broj noćenja na dan. Sada smo ušli u jedan projekat Stan na dan i domaćinstva, etno selo svakog domaćinstva.

-"Fis" gravitira dva i po do tri kilometra od graničnog prelaza Pavlovića most. Subotom i nedeljom se ne može proći u "Fis". Gorivo je jeftinije za nekih sedamdeset, osamdeset marki. Sva bela tehnika je jeftinija. Mislim da ćemo u narednom periodu još više razvijati turizam i trgovinu - najavo je gospodin Đokić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar