28°C

Beograd

ODBOJKAŠ ŽELJKO TANASKOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Napokon imam vremena da odem u Guču!"

U emisiji "Prelo u našem sokaku" je bila čast ugostiti i odbojkaša, poznato lice u Srbiji i šire kada je sve sporta u pitanju a top je Željko Tanasković.

Sa njim je govorila naša šarmantna voditeljka Bojana Ristivojević napominjući da je on nosilac pet medalja velikih svetskih takmičenja i bezbroj medalja u klubskim takmičenjima.

Gospodin Tanasković je danas predsednik Saveza školski sport Srbije i počasni građanin Lučana a bio je izabran i za sportistu grada Beograda.

Međutim, o svim svojim uspesima govori sa skromnošću:

- Sva ova priznanja i sve ove medalje su došle jer sam imao sreće da budem u toj generaciji koja je krenula da pravi rezultate i na evropskom i na svetskom polju.

Ali vratili smo se i na sam početak njegove karijere i upitali ga koliko se seća situacija koje su ga usmerile na ovaj put i ka ovakvim uspesima:

- Kako da ne. Ja sam sada na čelu Saveza za školski sport Srbije i ja sam neko koga je nastavnik fizičkog selektovao, profesor Branislav Popović. On me je video i stavio mi do znanja da imam neki potencijal, da mogu da uspem u odbojkaškom sportu i naravno da se sećam svih tih takmičenja na tom nivou. Te sve medalje i školske olimpijade na neki način ostaju trajno u sećanju i nikad se ne zaboravljaju jer su to počeci i na neki način to mi je dalo snagu da kasnije nastavim sa odbojkom.

Uspomene na Guču su mu u isto tako živom sećanju:

- Mi smo krenuli u maloj sali osnovne škole "Milan Blagojević" i tu smo trenirali a kao dete sam, naravno, posećivao Guču ali mnogo više sada kada imam i vremena i prostora. Kao sportista sam bio dosta vremena odsutan i zauzet ali je stvarno veliko zadovoljstvo kada odem u Guču i naravno sama ta manifestacija je nešto što je specifično samo po sebi tako da mi je uvek zadovoljstvo da dođem i vidim svoje drugare i prijatelje i da se naravno tu ponešto pojede i popije.- rekao je Željko.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar