0°C

Beograd

SVAKI MANASTIR IMA ZABELEŽENA ČUDA: Bila sam lično očevidac mnogih čuda u životu!

U današnjoj emisiji "Posle ručka" razgovaramo o čudima koja se dešavaju. Razgovaramo o manastiru Tumane, Vinovoj lozi, manastiru Ostrogu i Kozlacu.

Da li je moguće izlečiti se molitvom? Da li čuda zaista postoje i koliko verujemo u njih?

Današnji gosti su: Miloš Stojković, Jasna Jović, Iguman Dimitrije i Janja Todorović.

Janja Todorović, otkrila je njeno iskustvo i mišljenje o čudima.

- Srpski manastiri su uvek bili mesta okupljanja. Bila sam lično očevidac mnogih čuda u životu. Ljudi od zdravstvenih isceljenja do čudesnih preobražaja do događaja i rešenja ključnih životnih pitanja molitvenih odnosa prema Bogu. Što se tiče manastira, naše crkve su prepune čudotvornih mošti svetitelja i čudotvornih ikona. Naročito ikona Presvete Bogorodice i drugih neverovatnih čuda. Svaki manastir ima zabeležena u većem ili manjem obimu čuda koja su se dogodila u njihovim manastirima.

Koji su najposećeniji manastiri u potrazi za zdravljem?

- Često se ističe momenat kada dođu muslimani, ateisti, ali to treba da bude ukor naše savesti. Dođu oni koji nisu naše vere, mole pomoć od Boga i dobiju je. Mi koji smo kršteni i formalno pravoslavci ne molimo Boga za pomoć u teškim situacijama i ostajemo ne isceljeni, ne dobijemo tu pomoć. Isključivo od nas zavisi da li ćemo dobiti tu pomoć ili ne. Mnoga mesta imaju, recimo čudotvorne mošti svetitelja npr. sv, Jakov, sv. Vasilije Ostroški, sv. Stefan Dečanski u Dečanima, sv. knez Lazar-u Ravanici, sv. Stefan Tronoški, imamo puno svetitelja.

happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar