19°C

Beograd

STEVAN ĐOKIĆ O ULOZI ŽENA U KRIMINALU: "Postoji više nivoa prostitucije. Žene su mnogo opreznije od muškaraca!" (VIDEO)

Savetnik za istrage, bezbednost i odbranu Stevan Đokić podelio je svoje bogato iskustvo sa gledaocima emisije Posle ručka. Govoreći na temu prostitucije on je naglasio da moramo napraviti razliku između elitne i drugih vidova.

- Kada pričamo o prostituciji moramo znati da postoji više nivoa. Postoji elitna prostitucija i o njoj se ne govori. Kod nas je bila aktuelna jahting prostitucija. Što se tiče žena u organizovanom kriminalu, one nisu samo u prostituciji, postoje neke stvari koje su žene radile kao što je prenošenje informacija. Kada je trgovina ljudima u pitanju preko 70 posto ljudi koji trguju ljudima i lažu su žene. Problem je što policija i istražni organi imaju neku dozu odbojnosti i ne rade to kao kada hapse muškarce - rekao je Stevan Đokić.

Đokić je otkrio jedan slučaj trgovine ljudima.

- Radili smo nešto vezano za sestre iz Beograda koje su nestale. Srbija je tranzitna zemlja i uspeli smo da odreagujemo na vreme. One su bile vrbovane od strane dve Rumunke koje su radile sa Italijanima. Žene u kriminalu su mnogo opreznije i opasnije nego muškarci - zaključio je Đokić u emisiji Posle ručka.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar