Izvor:
22.06.2016 u 20:02
0

POČINJE NAJPRESTIŽNIJI TENISKI TURNIR: Novak i Serena prvi nosioci Vimbldona

Organizatori najprestižnijeg teniskog turnira Vimbldona otkrili su danas nosioce u obe singl kategorije, a to su aktuelni šampion i šampionka, ujedno i najbolji igrač i najbolja igračica sveta Novak Đoković i Serena Vilijams. Viktor Troicki je 25. nosilac turnira. Srbija će u ženskoj konkurenciji imati dve nositeljke: Jelena Janković je 23, a Ana Ivanović 24. na listi favorita.

U muškoj konkurenciji drugi nosilac je Endi Mari, koji je ove sezone poražen u finalima oba dosadašnja grend slema. Na trećem mestu je Rodžer Federer, a na četvrtom Stanislas Vavrinka, koji se popeo za jednu poziciju nakon povlačenja Rafaela Nadala, sada četvrtog tenisera na ATP listi. Na petom mestu je Kei Nišikori, a na šestom Miloš Raonić, u skladu sa rangom na ATP listi, dok je na sedmom 10. igrač sveta Rišar Gaske, ispred Dominika Tima, koji je bolje plasiran od njega na svetskoj rang-listi. Marin Čilić i Tomaš Bedrih su poslednji među prvih 10 nosilaca.

Žene predvodi prva igračica sveta i aktuelna šampionka Serena Vilijams, dok je druga nositeljka prošlogodišnja finalistkinja Garbinje Mugurusa. Vimbldon počinje u ponedeljak 27. juna i traje do 10. jula. Žreb će se održati u petak.

Beta
Foto: Twitter/Notiminuto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter