1°C

Beograd

SRĐAN ĐOKOVIĆ PORUČIO: Novak je vratio veru da mi NISMO GENOCIDAN NAROD!

Vratio je veru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, da smo deo evropske kulture i civilizacije – rekao je otac najboljeg srpskog tenisera

Obraćam se onim ljudima koji cene sve što moj sin radi, a to je siguran sam više od 95 posto našeg normalnog naroda. Ja im kažem da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena i dok to ne postigne i obori sve rekorde koji su preostali, neće prestati da igra tenis – poručio je Srđan Đoković

Otac drugog tenisera sveta prokomentarisao je o odnos navijača na pojedinim turnirima prema srpskom asu, koji se neretko stavljaju na stranu njegovih rivala.

- Ne možete ni da zamislite koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvek imao hrabro srce i hladnu glavu... Kako mu je bilo, zna samo on. Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardovali ti svetski ''stručnjaci'' za bombardovanje. Jednu malu Srbiju bombardovalo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci. I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisera svih vremena – rekao je Đoković senior i dodao:

- Novak se pojavio u nezgodno vreme za Srbiju i srpski narod, jer je vratio veru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, da smo deo evropske kulture i civilizacije. Nemoguće je da jedan takav gospodin sportista, kakav je Novak, dolazi iz nekog genocidnog naroda, kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali.

Novak je u finišu sezone ostao bez prvog mesta na ATP listi.

- Veoma je dugačak spisak tenisera koji su kvalitetni, ali stoje u redu iza Novaka, i vrebaju, evo već desetak godina, da ga smene sa prvog mesta. Sada je to uspelo Nadalu, ali to je sasvim u redu, to je sport. Uostalom, kako bi se to zvalo kada bi bilo koji igrač bio neprikosnoven i pretplaćen da samo on bude prvi, kad bi stalno pobeđivao – upitao je Srđan Đoković.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Tennis now/printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar