Izvor:
15.11.2019 u 08:43
0

NOVAK DOŽIVEO PONIŽENJE NA TERENU: Bivši asovi tenisa osuli paljbu po Federerovim navijačima!

Novak Đoković nije uspeo da pobedi Rodžera Federera u meču trećeg kola uvodne faze završnog mastersa, čime je ostao i bez polufinala i bez šanse da u završnici takmičenja preuzme od Rafaela Nadala mesto najboljeg na ATP listi. Ali, ono što je dodatno bilo bolno je – ponašanje publike u Londonu prema našem asu.

Nije bilo malo trenutaka kada su britanski navijači, odani Federeru već više od decenije, a naročito na Vimbldonu, radili ono što se inače u "belom sportu" ne radi: slavili su pogrešne poteze mrskog im aktera meča.

O tome su za Amazon govorili nekada najbolji teniseri Velike Britanije, Greg Rusedski i Anabel Kroft, zaprepašćeni onime što su videli, ali je odmah posle 49. okršaja Đokovića i Federera i Danijela Hantuhova stala u odbranu našeg asa:

– Mislim da je stvarno krajnje nepoštovanje da slavite to što neko pogreši dvaput prilikom servisa. To je već previše. Nemam ništa protiv da nekoga bodrite, a koga god da odaberete – to je vaš izbor, ali određeni nivo morate da imate! – rekao je Rusedski.

On je ovako pojasnio taj stav o nepristojnim navijačima:

– Stvarno su Đokoviću "ušli u glavu" jer… Kad je on napravio dvostruku servis grešku, pojedini navijači su tome aplaudirali, a onda je on ponovo napravio dvostruku grešku pri servisu. Zatim doživi brejk i… od tog momenta je, sve do kraja meča, bio u zaostatku. Nikada se od toga nije oporavio".

Nekadašnja "broj 1" britanskog tenisa, Anabel Kroft, tome je za Amazon dodala i sledeće:

– Bilo mi je žao Novaka ove noći. On je veliki, veliki šampion. Neko ko je ostvario toliko toga u ovom sportu. Šta on još treba da uradi da zasluži poštovanje publike? Igrao je prelep tenis, a onda za to dobije mlak aplauz. Neke od njegovih grešaka su proslavljane uz aplauze i povike. Meni se čini da se zbog toga povukao, kao da je posle toga bio u školjci… Nije mogla da se raspali ona vatra u njemu. Stvarno sam osetila tugu zbog njega, jer je izgledao izgubljeno, a i nije lako kada imate protiv sebe 20.000 ljudi -istakla je Kroftova.

Bivša polufinalistkinja Australijan opena, Danijela Hantuhova, takođe je kritikovala tretman koji Đoković ima u Londonu i istakla da je to "jedan od razloga zašto srpska legenda nije uspela da uzvrati Federeru u ovom teškom porazu":

– Stvarno mi ga je bilo žao jer je toliko toga doprineo ovom sportu. Šta još treba Novak da uradi da bi zaslužio poštovanje ove publike? Ušla mu je u glavu, nije joj čak n odmahnuo kada je izlazio, a to je i potpuno razumljivo. Nije lepo kada se neko raduje tome što napravite dvostruku servis grešku, pa razumem njegovu frustraciju. A posle svega što je on uradio za tenis, to je već malo previše nepoštovanja. Rodžer jeste Rodžer, ali je u isto vreme Novak – Novak, pa bi malo ujednačenija publika bila idealna stvar – rekla je Hantuhova.

blic.rs
Foto: Australian open/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter