Izvor:
30.10.2019 u 11:58
0

ATP KUP: Poznati teniser otkazao učešće iz porodičnog razloga!

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkazao je danas učešće na prvom ATP kupu u januaru sledeće godine iz porodičnih razloga.

Osvajač 20 gren slem trofeja, rekao je da je odluka o povlačenju bila teška, ali da se raduje nastupu na Australijan openu kasnije tog meseca.

Boli me što neću biti deo novog i najuzbudljivijeg događaja u kalendaru, ali ovo je prava stvar koju sam morao da učinim ako želim da što duže igram na ATP turu. Odlučio sam da te dve nedelje provedem kod kuće i taj period će biti koristan i za moju porodicu i za tenis – rekao je Federer.

Dva dana pošto je odlučio da ne nastupi na Mastersu u Parizu, Federer je otkazao učesće na ATP kupu, što znači da Švajcarska više nije među 24 tima koja su kvalifikovala za ovaj događaj.

Švajcarska je bila smeštena u grupu sa Velikom Britanijom, koja se kvalifikovala nakon što je Endi Mari potvrdio učešće.

Koji će tim zameniti Švajcarsku biće poznato 13. novembra, kada će biti potvrđen konačan raspored.

ATP kup na programu je od 3. do 11. januara naredne godine u Sidneju, Brizbejnu i Pertu.

Izvor: Tanjug
Foto: ATP World Tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter