Izvor:
09.09.2019 u 19:51
0

NEPOBEDIVOST: Nadal osvojio 19. Gren Slem pehar u karijeri!

– Voleo bih da završim karijeru sa najviše grend slem titula, ali s druge strane ne možemo uvek da gledamo u druge, jer tako čovek može samo da bude frustriran. Igram jer uživam – rekao je Nadal.

U trci najbolje trojke za epitet "najbolji ikada", Rodžer Federer je razliku u broju osvojenih grend slem titula sticanu u prošloj dekadi manje-više uspešno čuvao. Novak Đoković je u ovoj deceniji ekspresno topio prednost Švajcarca, koji mu posle Vimbldona "beži" samo četiri pehara, dok je Rafael Nadal, oslonjen uglavnom na neverovatnu dominaciju na Rolan Garosu (12 titula), kakvu nikad niko nije imao, niti će na bilo kom turniru iz velike četvorke, takođe jurišao ka Federerovim dostignućima (20 grend slem pehara).

U poslednjih nekoliko godina Španac je čak dopuštao javnosti, izuzev u vreme turnira u Parizu, da ga gurne u senku dvoboja Novaka i Rodžera, ali je koristio svaku priliku da se približi večnosti, od koje je, posle pobede nad Danilom Medvedevim u finalu Ju-Es opena (7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4), sa 19 grend slem pehara u karijeri, udaljen samo korak.

Voleo bih da završim karijeru sa najviše grend slem titula, ali s druge strane ne možemo uvek da gledamo u druge, jer tako čovek može samo da bude frustriran. Igram jer uživam u tenisu i zbog lične satisfakcije – rekao je Nadal, iz koga su kuljale emocije neposredno po osvajanju pobedničkog poena na "Artur Eš" stadionu, jasno pokazujući koliki je teret nosio svih ovih godina, uvećavan sa svakim novim velikim peharom, ali i da će i dalje biti fokusiran na svoje, a ne na tuđe uspehe…

Izvor: b92.net
Slike: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter