Izvor:
30.09.2016 u 20:31
0

NOVAK IZNENADIO MNOGE: Prvo mesto i titule mi više nisu prioritet

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da mu osvajanje turnira i ostanak na vrhu ATP liste više nisu prioritet, već da vrati osećaj uživanja na terenu. Ðoković je u Beogradu, na terenima TC Novak, sparingovao sa talentovanim 14-godišnjim teniserom Viktorom Jovićem.

Prvo mesto mi više nije primaran cilj, kao i osvajanje turnira, ali to ne znači da ću da umanjim posvećenost tenisu. I dalje ću igrati u ovom ritmu. Od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem emotivnu ispunjenost na terenu, bio sam opterećen i nije mi se svidelo to – rekao je Ðoković.

On je dodao da je apsolutno zadovoljan dosadašnjim rezultatima u sezoni.

Ne igram tenis da bih bio najbolji na svetu, u poziciji sam da redefinišem stvari, želim da uživam svaki trenutak na terenu. Psihički stav i pristup se menja. Ne razmišljam o broju titula – rekao je Ðoković i naglasio da mu je tenis puno pomogao da se razvije i kao ličnost:

Iz svake sezone sam naučio nešto novo što mi je pomoglo za dalji razvoj kao teniseru, ali i ličnosti. Nemam za čim da žalim, sve se dešava sa razlogom.

On je dodao da se polako oporavlja od povrede lakta, zbog koje propušta turnir u Pekingu, ali je poručio da bi najverovatnije trebalo da bude spreman za Šangaj.

Postoji mikro povreda koja se vuče, ali nije zabrinjavajuće i ono što bi me omelo. Morao sam da preskočim Peking jer nisam spreman za najviši nivo, iako sam blizu maksimuma.

Novak je dodao da je veoma zadovoljan radom sa trenerom Borisom Bekerom i da bi trebalo da produži saradnju.

Treba da razgovaramo. I dalje radimo, u timu smo i slede interni razgovori. Osvrćemo se na sve stvari. Boris je sve prošao ono što ja doživljavam, dugo je u svetu tenisa, a rezultati dovoljno govore koliko smo uspešni.

Ðoković je istakao da mu je drago što je ponovo u Beogradu i da će pauzu i odustvo sa turnira iskoristiti da se što bolje spremi.

Baš je lepo biti u Srbiji, gde ne provodim puno vremena. Ovo nije baš pasivan odmor, možda od turnira, jer nisam u takmičarskom ritmu. Nastavljam sa kondicionim treninzima, sportista sam u duši i svaki dan se trudim – zaključio je Ðoković.

Tanjug
Foto: Twitter/pattydearie

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter