Izvor:
20.09.2016 u 16:03
0

PROGOVORIO: Nadal objasnio zašto je koristio zabranjene supstance

Španski teniserr Rafel Nadal izjavio je da time što je u medicinske svrhe koristio lek koji je zabranjen, uz dozvolu Svetske doping agencije (WADA), nije uradio ništa zabranjeno.
Kada tražiš dozvolu iz terapeutskih razloga i dobiješ je i onda je sve po pravilima. Sve ostalo je demagogija. Nisam uzeo lekove da bi poboljšao svoj učinaka na terenu, nego jer je lekar mislio da je to najbolje za moje koleno – izjavio je Nadal i poručio da sport mora da ostane čist.

Njemu je WADA 2009. godine dozvolila upotrebu beta-metazona, a 2012. kortikotrofine u dozama od jedan miligram svaka tri dana. Dokumente o tome objavila je juce ruska hakerska grupa "Fancy Bears", koja je iznela dokaze i da je britanski atleticar Mo Farah, takođe imao istu dozvolu WADA.

Prethodno "Fancy Bears" je objavila dokumenta skoro 30 sportista koja otkrivaju da im je WADA dozvolila da koriste zabranjene lekove iz terapeutskih razloga. Prvo su objavljeni dokumenti za američke teniserke Serenu i Venus Vilijams, kao i gimnastičarku Simon Bajls, a potom i za još dvadesetak sportista, među kojima su britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.

Tanjug
Foto: Twitter/PulseGhanaSport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter