Izvor:
12.11.2016 u 21:44
0

Ne ćuti nikome: Odbojkaška legenda zvanično protiv prijema Kosova u CEV!

Kosovski odbojkaški savez zvanično je danas na Kongresu u Luksemburgu postao 56. član Evropske federacije (CEV), ali je za razliku kada je primljen u Svetsku organizaciju (FIVB) kada je Srbija bila uzdržana, ovaj put srpska delegacija bila jasno protiv.

Prema pravilima nije bilo glasanja i diskutovanja, jer je prijemom u FIVB kosovski savez automatski ušao i u kontinentalnu federaciju, ali je za razliku od Nenada Golijanina, sada već bivšeg predsednika OS S koji je u Buenos Ajresu svojevoljno ostao uzdržan, ovaj put Vladimir Grbić izneo stav Srbije protiv.

Prvi potpredsednik OSS i kandidat za novog predsednika obratio se delegatima i rekao:

– Predsedniče Boričiću, predsedniče Grasa, poštovani delegati, dame i gospodo,u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i savetodavnom mišljenju Međnarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti, dužnost mi je da vas, u svojstvu predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije, obavestim o stavu Vlade Republike Srbije koja se protivi priznavanju takozvane Republike Kosovo.Saglasno tome, Odbojkaški savez Srbije je protiv prijema Odbojkaškog saveza takozvane Republike Kosova, kao punopravnog člana FIVB – rekao je Grbić.

Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter