Izvor:
11.12.2019 u 14:15
0

MISIJA USPEŠNA: Rukometašice Srbije izborile učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre!

Rukometašice Norveške savladale su Nemačku (31:29) u poslednjem meču šesto kola grupe 1 i plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva. Ipak, važnija vest od te je posao koji su odradile našim devojkama!

Naime, naše devojke su jutros remizirale sa Danskom (26:26), a to je značilo da je za plasman na Olimpijske igre ostao da se sačeka rezultat ovog susreta. Norveška je tokom čitavog meča dominirala, bila bolja, ali nemački mentalitet nije dozvolio lak trijumf. Vratile su se devojke na samo dva gola zaostatka, ali nisu uspele da osvoje ni bod koji bi im otvorio vrata Olimpijskih igara.

Jednostavno, Norveška je pokazala zbog čega je jedna od glavnih favorita za zlato u Kumamotu. Srbija je tako zauzela treću poziciju koja vodi u kvalifikacioni turnir.

Dakle, sada je na našim devojkama važan zadatak. Čekaju pobednika iz duela Crne Gore i Švedske sa kojim će se boriti za peto mesto na planeti! Izboren je kvalifikacioni turnir koji će na programu biti krajem marta (19-22). U zavisnosti od plasmana bi mogli da igraju na turniru broj dva ili broj tri, najbolje dve ekipe grupe idu na OI u Tokio

KVALIFIKACIONI TURNIR 2

U ovoj grupi se nalazi za sada sigurna Kina, kao drugoplasirana sa Azijskog prvenstva, ali tu treba da budu i trećeplasirana ekipa Evrope, treća na svetu i šesta sa SP.

KVALIFIKACIONI TURNIR 3

Ovde su poznate dve selekcije Rumunija, druga sa EP, i Severna Koreja, treća na prvenstvu Azije, te četvrta i peta sa SP.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter