Izvor:
10.11.2016 u 17:30
0

Koštaće ih: Da li zbog Trampa Amerikanci gube organizaciju OI?

Glasanje je tek u semptembru naredne godine, ali ima onih koji misle da je Los Anđeles već izgubio trku.

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama izazvali su ogromnu pažnju širom sveta. I dalje ima onih koji se još nisu pomirili sa izborom Donalda Trampa za prvog čoveka jedne od najjačih svetskih sila, a izgleda da je među njima i agencija Asošijeted pres.

AP je objavio tekst u kojem dovodi u pitanje izbor Los Anđelesa za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, navodeći da bi Trampova pobeda nad Hilari Klinton, koja je bila povezana sa kandidaturom Los Anđelesa, mogla da košta Ameriku organizacije najvećeg sportskog događaja na svetu.
Članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK će u septembru birati između Los Anđelesa, Pariza i Budimpešte.

Navodno,Trampove izjave o muslimanima, Meksikancima, ženama… mogle bi da uvrede neke od 98 članova MOK, koji će učestvovati u glasanju.

Agencija AP je ocenila da bi uticaj na izbor domaćina Olimpijskih igara mogli da imaju i predsednički izbori u Francuskoj, koji će se održati u maju, ako kandidatkinja Nacionalnog fronta, Marin Le Pen bude u drugom krugu glasanja.

Mondo.rs
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter