Izvor:
30.11.2019 u 21:09
0

PUCALO NA SVE STRANE Srbi razbili Hrvate na Lazarevom megdanu (VIDEO)

Reprezentacije Srbije i Hrvatske odmerile su danas u Trsteniku sange na 5. Međunarodnom takmičenju "Lazarev megdan”, koje je okupilo 22 profesionalna sportska obarača ruku iz ove dve zemlje.

Organizatori iz Trstenika su rešili da takmičenjem s Hrvatskom, praktično nastave tradiciju odmeravanja snaga sa kolegama iz susednih drzava, budući da su prethodnih godina na istom turniru testirali znanje i veštinu protiv reprezentativaca Bugarske, Rumunije, Crne Gore i BiH.

Nenad Smiljković, predsednik Saveza Srbije u sportskom obaranju ruke, rekao je za Tanjug da je “Lazerev megdan” postao ozbiljan turnir.

– Reč je o jednom od najboljih u Srbiji i stavljen je na mapu najboljih turnira u Evropi. Svake godine se trudimo da takmičenje unapredimo kako bi ga podigli na svetski nivo – rekao je Smiljković.

Aleksandar Jakovac, predsednik Hrvatskog i potpredsednik Evropskog saveza za obaranje ruke, kazao je da bi turnir u Trsteniku svrstao po kvalitetu odmah ispod Svetskog kupa.

– I Hrvatska i Srbija su krenule pre deset godina. Do sada smo napravili dobre rezultate u juniroskim kategorijama. Zato ulažemo u mlade sportiste. Hrvatska ima evropskog prvaka u juniorskoj kategoriji, a Srbija viceprvaka u kategoriji do 21 godine. To govori o kvalitetu treninga i tog procesa koji je višegodišnji. Za nekoliko godina očekujem da će stizati i vrhunski seniorski rezultati za obe države – rekao je Jakovac.

Sportsko obaranje ruke je u Srbiji relativno mlad sport. Procenjuje se da se ovim sportom aktivno bavi skoro 300 profesionalaca u više od 10 registrovanih klubova. Mnogi srpski klubovi već desetak godina sarađuju s hrvatskim kolegama, a često postižu zapažene rezultate na turnirima u Zagrebu.

Peti "Lazarev megdan” zajedno organizuju Savez Srbije za obaranje ruke, Klub sportova snage "FitMaks” uz podršku opštine Trstenik, kao i više sponzora.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter